Αποκλεισμός στα πέναλτι για την Εθνική – Για το χάλκινο μετάλλιο με την Ισπανία (13-11,vid)

Αποκλεισμός στα πέναλτι για την Εθνική – Για το χάλκινο μετάλλιο με την Ισπανία (13-11,vid)

Σε έναν ισορροπημένο ημιτελικό, η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών αποκλείστηκε στα πέναλτι από την Ουγγαρία (13-11) και δεν κατάφερε να προκριθεί στον μεγάλο τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος

Η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών αποκλείστηκε στον ημιτελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος, καθώς ηττήθηκε από την Ουγγαρία στα πέναλτι με συνολικό σκορ 13-11, και έχασε την ευκαιρία να παίξει σε τελικό παγκόσμιου μετά από 13 χρόνια. Στην κανονική διάρκεια το παιχνίδι έληξε ισόπαλο 9-9 και οι δύο ομάδες έλυσαν τις διαφορές τους στην διαδικασία των πέναλτι όπου οι Μαγυάρες ήταν πιο ψύχραιμες σκοράροντας 4 γκολ σε ισάριθμες προσπάθειες. Το πρωί της Παρασκευής (16/2) στις 11:00, η ελληνική ομάδα θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο απέναντι στην Ισπανία.

Διαβάστε επίσης: Αταμάν: «Χαρούμενοι αν πάρουμε το Κύπελλο, αλλά μεγάλος στόχος πρωτάθλημα και Final 4 – Θα παίξει ο Σλούκας»

Στο ξεκίνημα, η Ελλάδα ξεκίνησε δυνατά και άνοιξε το σκορ με πέναλτι της Ειρήνη Νίνου που κέρδισε η Ελευθεριάδου (0-1). Η ίδια παίκτρια ξανά στο 4:12 σκόραρε για το προβάδισμα της Εθνικής ομάδας με 1-2 και με το τρίτο προσωπικό της γκολ η Νίνου έγραψε το 1-3. Οι Μαγυάρες κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 3-3, παρά τις μεγάλες ελληνικές άμυνες.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, η Εθνική ομάδα δυσκολεύτηκε για λίγα λεπτά επιθετικά, όμως στο 4:32 η Ελευθερία Πλευρίτου σε παίκτη παραπάνω κατάφερε να ισοφαρίσει σε 4-4 για την Ελλάδα, με την «γαλανόλευκη» να αντιμετωπίζει αρκετές φορές συνθήκες με αριθμητικό μειονέκτημα αποτελεσματικά, χάρη στα μπλοκ και τη Χρυσή Διαμαντοπούλου. Στο 3:09 η Αθηνά Γιαννοπούλου σε παίκτη παραπάνω έδωσε ξανά το προβάδισμα στην ομάδα της Αλεξίας Καμμένου. Στο 2:02 ύστερα από εξέταση του VAR, δόθηκε σωστά γκολ για την Ελλάδα με σκόρερ την Ιωάννα Χυδηριώτη (4-6). Όμως, στο τέλος του 2ου οκταλέπτου οι Μαγυάρες ισοφάρισαν 48 δευτερόλεπτα πριν την λήξη της περιόδου.

Στα πρώτα δευτερόλεπτα του τρίτου οκταλέπτου, η Νίνου σκόραρε από την περιφέρεια για το 6-7 της Ελλάδας και το τέταρτο προσωπικό της γκολ, ενώ ακολούθησαν τεράστιες άμυνες και αποκρούσεις της Διαμαντοπούλου, με το παιχνίδι να είναι πραγματικό ντέρμπι. Η Εθνική ομάδα γυναικών έχασε στη συνέχεια ευκαιρίες σε παίκτη παραπάνω, με τη Σίλαγκι να ισοφαρίζει στα 41 δευτερόλεπτα (7-7).

Στο τέταρτο οκτάλεπτο, οι μονομαχίες μέσα στο νερό είχαν ακόμη μεγαλύτερη ένταση και στο 4:18 η Σίλαγκι σκόραρε για το 8-7 της Ουγγαρίας, με τη Νικόλ Ελευθεριάδου να ισοφαρίζει σε 8-8 στο 3:33 σε παίκτη παραπάνω. Στον παίκτη παραπάνω 2:01 πριν το τέλος, η Ξενάκη έβγαλε την ασίστ και η Μυριοκεφαλιτάκη με υπερπροσπάθεια έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα για το 8-9, με την Ουγγαρία να βρίσκει γκολ ισοφάρισης  με τη Λέιμετερ, 21 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε.

Στη διαδικασία των πέναλτι:

Ελευθεριάδου: Δοκάρι

Κέστελι 1-0

Βάσω Πλευρίτου: Απόκρουση Μάγκιαρι

Γκάρντα 2-0

Γιαννοπούλου 2-1

Σίλαγκι 3-1

Ελευθερία Πλευρίτου 3-2

Γκουρισάτι 4-2.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 3-3, 1-1, 2-2.

Ουγγαρία (Ατίλα Μίχοκ): Μάγκιαρι, Σίλαγκι, Βάλι, Γκουρισάτι, Μαχί, Πάρκες, Μάτε, Κέστελι, Λέιμετερ, Ριμπάνσκα, Γκάρντα, Νέσμελι, Χόρβατ.

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Ε., Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου, Πλευρίτου Μ., Ξενάκη, Ασημάκη, Πάτρα, Νίνου, Πλευρίτου Β., Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ