Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος 10-8: Φουλάρουν για το Final 4 οι Ερυθρόλευκοι

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος 10-8: Φουλάρουν για το Final 4 οι Ερυθρόλευκοι

Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Φερεντσβάρος με 10-8, την υποχρέωσε στην πρώτη φετινή της ήττα σε όλες τις διοργανώσεις και έπιασε κορυφή μαζί με τους Ούγγρους.

Ήταν η τελευταία ομάδα που την είχε νικήσει πριν ξεκινήσει ένα εντυπωσιακό αήττητο σερί φέτος. Και τώρα έγινε η ομάδα που την υποχρέωσε στην πρώτη της ήττα. Ο Ολυμπιακός «πάτησε» τη Φερεντσβάρος με 10-8 στον Πειραιά για την 4η αγωνιστική του LEN Champions League και βάζει πλώρη για το Final 4 της Μάλτα.

Οι Ερυθρόλευκοι ισοφάρισαν τη διαφορά με την οποία είχαν ηττηθεί στην Ουγγαρία και θα μπορούσαν ακόμη και να πάρουν πιο ευρεία νίκη όμως δέχθηκαν δύο τέρματα στο φινάλε. Πλέον οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στην κορυφή του ομίλου και απομένουν μόλις δύο αγωνιστικές για να δούμε αν οι Πειραιώτες μπορέσουν να μείνουν μόνοι πρώτοι.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τα πατήματά τους και να κάνουν αρκετά λάθη στο επιθετικό κομμάτι. Έτσι το πρώτο τέρμα άργησε να έρθει και ήταν για τη Φερεντσβάρος. Ένα σοβαρό λάθος του Ολυμπιακού έφερε φάτσα με το τέρμα τον Γιάνσικ που δεν λάθεψε και έκανε το 1-0. Η απάντηση των Ερυθρόλευκων ήρθε με τον Γενηδουνιά να πιάνει ένα εντυπωσιακό σουτ και να φέρνει το παιχνίδι στα ίσα με το 1-1, το οποίο ήταν και αποτέλεσμα οκταλέπτου.

Στη δεύτερη περίοδο ο Ολυμπιακός πήρε το προβάδισμα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βάμος, με τους Ούγγρους να ισοφαρίζουν σε 2-2 χάρη στο τέρμα του Μάντιτς. Κάπου εκεί όμως οι Πειραιώτες είχαν ένα εντυπωσιακό ξέσπασμα κάνοντας ένα σερί 3-0 με δύο γκολ του Γκίλα και ένα ακόμα από τον Βάμος, κλείνοντας το ημίχρονο στο 5-2.

Η Φερεντσβάρος ξεκίνησε δυναμικά στην τρίτη περίοδο, σκοράροντας δύο γρήγορα γκολ με τους Βάργκα και Μάντιτς, μειώνοντας σε 5-4. Όμως ο Ολυμπιακός δεν επηρεάστηκε και βρήκε ρυθμό απαντώντας με ισάριθμα τέρματα των Δήμου και Παπαναστασίου για το 7-4. Στη συνέχεια, ένα γκολ του Πολ και ένα του Παπανασταστίου για κάθε ομάδα έκαναν το 8-5 με το οποίο έκλεισε η περίοδος.

Όπως στο τρίτο οκτάλεπτο, έτσι και στο τέταρτο, η Φερεντσβάρος άρχισε με γκολ, μειώνοντας σε 8-6 με τον Αργυρόπουλο. Ο Ολυμπιακός βρήκε λύσεις με τους Νικολαΐδη και Γκίλα, κάνοντας το 10-6 και καλύπτοντας με το παραπάνω τη διαφορά του πρώτου αγώνα. Όμως οι Ούγγροι με γκολ των Ντι Σόμα και Φέκετε, μπόρεσαν να μαζέψουν τη… ζημιά στα δύο γκολ (όπως στο πρώτο ματς) για το τελικό 10-8.

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 4-1, 3-3, 2-3

Ολυμπιακός (Χρβόγιε Κόλιανιν): Μπίγιατς, Γκίλλας 3, Βάμος 2, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης, Γούβης, Δερβίσης, Μπούσλιε, Αλαφραγκής, Δήμου 1, Νικολαΐδης 1, Παπαναστασίου 2, Ζερδεβάς.

Φερεντσβάρος (Μπάλαζ Νιέκι): Ζάκονι, Μάντιτς 2, Πολ 1, Μερκούλοφ, Αργυρόπουλος 1, Ντι Σόμα 1, Φέκετε 1, Βιγκβάρι, Νέμετ, Βάργκα 1, Γιάνσικ 1, Νάγκι, Βόγκελ.

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής
Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος 10-8
Μπρέσια – Μπαρτσελονέτα

Η βαθμολογία του B’ ομίλου
Ολυμπιακός 9
Φερεντσβάρος 9
Μπαρτσελονέτα 3
Μπρέσια 0

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής
03/05 20:30 Μπαρτσελονέτα – Ολυμπιακός
03/05 22:00 Φερεντσβάρος – Μπρέσια

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ