Ισπανία – Ελλάδα 8-9

Ισπανία – Ελλάδα 8-9

Η σπουδαία Εθνική ομάδα πόλο των Εφήβων του Δ. Κραβαρίτη επικράτησε στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Ισπανίας με 9-8 και ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου!

Η κορυφή βάφτηκε γαλανόλευκη! Η Εθνική Ομάδα πόλο των Εφήβων κέρδισε στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που διεξήχθη στο Σομπατέλι την πανίσχυρη Ισπανία με 0-0 και έγραψε μια ακόμα χρυσή σελίδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού. Οι πολίστες του Δημήτρη Κραβαρίτη έπαιξαν με καρδιά και ψυχή και έκαναν περήφανους για μία ακόμα φορά όλους τους Ελληνες. Η νέα χρυσή γενιά του ελληνικού πόλο «κάρφωσε» την γαλανόλευκη σημαία στην κορυφή του κόσμου και απέδειξε ότι έχει λαμπρό μέλλον.

Οι πολίστες της ελληνικής ομάδας στο δρόμο για την κατάκτηση του τίτλου κέρδισαν σπουδαίους αντιπάλους και ανέβηκαν δίκαια στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Τελευταίο τους… θύμα ήταν η πανίσχυρη Ισπανία, την οποία κέρδισαν στο μεγάλο τελικό με 9-8. Η Ελλάδα μπήκε από την αρχή στο ρόλο του οδηγού, κράτησε μέχρι το τέλος το προβάδισμά της και έφτασε σε μια τεράστια επιτυχία.  Μια σπουδαία διάκριση, που αποδεικνύει περίτρανα ότι το πόλο στην Ελλάδα δεν έχει μόνο παρόν, αλλά και σπουδαίο μέλλον.

Η ομάδα του Δημήτρη Κραβαρίτη ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι και προηγήθηκε με 1-0 χάρη στο γκολ του Καλογερόπουλου, με την Ισπανία, όμως, να ισοφαρίζει σε 1-1 με τον Σαναχούγια. Ο Καλογερόπουλος ξαναχτύπησε στον παίκτη παραπάνω και έκανε το 2-1, ενώ λίγο αργότερα ο Γραμματικός έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην γαλανόλευκη (1-3). Οι Ιβηρες αντέδρασαν, μείωσαν σε 2-3 με τον Αλέγκρε και στη συνέχεια ισοφάρισαν σε 3-3 με τον Σαναχούγια.

Οι Ελληνες πολίστες απάντησαν με το ίδιο νόμισμα και χάρη στα γκολ των Παπανικολάου και Δήμου πήραν ξανά προβάδισμα δύο τερμάτων (3-5),  ενώ το τέλος του  πρώτου ημιχρόνου βρήκε τη γαλανόλευκη μπροστά με 7-4. Στο δεύτερο μέρος η Ισπανία μείωσε σε 7-5 με τον Μπέρτραν και η Εθνική σκόραρε στην αμέσως επόμενη επίθεση με τον Κουρούβανη για το 8-5. Λίγο πριν το τέλος της τρίτης περιόδου οι Ιβηρες μείωσαν σε 9-7 με τον Σαναχούγια, ο οποίος στα μέσα του τέταρτου οκταλέπτου μείωσε στο γκολ (8-9). Η ελληνική ομάδα παρά την πίεση των αντιπάλων της κράτησε το υπέρ της σκορ και έφτασε μια τεράστια νίκη.

ΙΣΠΑΝΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ 8-9

Οκτάλεπτα: 3-3, 1-4, 3-2, 1-0

Ισπανία: Γκαρσία, Σαναούγια 6, Ασένσιο, Πριέτο, Λινάρες, Κολόμα, Μπερτάν 1, Ετσεβαρία 1, Μόντας, Φριογκόλα, Αλέγκρε, Αλκόν, Αγκίρε

Ελλάδα: Πιοβάν, Αλαμάνος, Χαλυβόπουλος Α. 1, Καλογερόπουλος 3, Κουρούβανης 1, Κεχαλάρης, Μπράιμε 1, Γραμματικός 1, Χαλυβόπουλος Ιπ., Πάτερος, Παπανικολάου 1, Δήμου 1, Μανθογιάννης

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ