«Κανένας Ρώσος στους Ολυμπιακούς του Τόκιο»

«Κανένας Ρώσος στους Ολυμπιακούς του Τόκιο»

«Βόμβες» από το πρώην αφεντικό του ρωσικού οργανισμού κατά του ντόπινγκ και από τους βασικούς πληροφοριοδότες του WADA.

Κανένας Ρώσος αθλητής δεν θα πρέπει να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το επόμενο έτος, όπως δήλωσε στο BBC ο Γκρέγκορι Ροντσενκόφ, πρώην αφεντικό του ρωσικού οργανισμού κατά του ντόπινγκ και από τους βασικούς πληροφοριοδότες του WADA για το θέμα του οργανωμένου ντόπινγκ στη χώρα του.

Τον περασμένο Δεκέμβριο ο WADA απέβαλε τη Ρωσία για τέσσερα χρόνια από τις διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, λόγω της αλλοίωσης των αποτελεσμάτων ελέγχων ντόπινγκ αθλητών της. Η Ρωσία προσέφυγε στο CAS και η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί το Νοέμβριο.

Ωστόσο, ορισμένοι Ρώσοι αθλητές αναμένεται να πάρουν την εξουσιοδότηση να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο υπό ουδέτερη σημαία, αν μπορούν να αποδείξουν ότι δεν ήταν μέρος του κρατικού συστήματος ντόπινγκ που ο WADA υποστηρίζει ότι υπήρξε.

«Θα πρέπει να είναι μια γενική απαγόρευση, χωρίς συγγνώμη ή εξουσιοδότηση συμμετοχής σε μεμονωμένους αθλητές. Υπάρχει μια συνεχής αλλοίωση στοιχείων στα δείγματα αθλητών όλα αυτά τα χρόνια. Μια απίστευτη απάτη που δείχνει ότι η χώρα δεν μαθαίνει απολύτως τίποτα από τα λάθη της» δήλωσε ο Ροντσενκόφ στο BBC.

Η Ρωσία έχει αρνηθεί επανειλημμένα τους ισχυρισμούς για κρατικά καθοδηγούμενο ντόπινγκ και υποστηρίζει ότι η τετραετής ποινή είχε πολιτικά κίνητρα.

Ο Ροντσενκόφ, ο οποίος διαμένει μόνιμα πλέον, και με νέα στοιχεία ταυτότητας, στις Ηνωμένες Πολιτείες, έγραψε την αυτοβιογραφία του που εκδόθηκε πριν από λίγες ημέρες.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ