Το CAS απέρριψε την ένσταση του Λίπερ

Το CAS απέρριψε την ένσταση του Λίπερ

Ο 31χρονος Λίπερ, με δύο μετάλλια στους Παραολυμπιακούς του 2012 στο Λονδίνο στα 200μ (χάλκινο) και 400μ (ασημένιο), άσκησε έφεση κατά της απόφασης της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αθλητισμού που ελήφθη τον Φεβρουάριο.

Το Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS) απέρριψε την Δευτέρα την πιθανότητα συμμετοχής του Αμερικανού Παραολυμπιονίκη, Μπλέικ Λίπερ, στη διαδικασία πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021, με τα προσθετικά μέλη που χρησιμοποιεί μέχρι τώρα.

Ο 31χρονος Λίπερ, με δύο μετάλλια στους Παραολυμπιακούς του 2012 στο Λονδίνο στα 200μ (χάλκινο) και 400μ (ασημένιο), άσκησε έφεση κατά της απόφασης της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αθλητισμού που ελήφθη τον Φεβρουάριο, να του απαγορεύσει τη συμμετοχή σε επίσημους αγώνες με το τρέχον μοντέλο προσθετικών μελών σε σχήμα λεπίδας.

Η World athletics είχε απορρίψει τον ισχυρισμό του, πιστεύοντας ότι το συγκεκριμένο είδος προσθετικών μελών που χρησιμοποιεί ο Λίπερ, του δίνει ένα πλεονέκτημα έναντι των άλλων αθλητών, κάτι που ήρθε να επιβεβαιώσει και το CAS.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ