Βόμβα Ροντσένκοφ: «Ο Πούτιν γνώριζε για το σκάνδαλο Ντόπινγκ»

Βόμβα Ροντσένκοφ: «Ο Πούτιν γνώριζε για το σκάνδαλο Ντόπινγκ»

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν, όχι μόνο γνώριζε για το σκάνδαλο ντόπινγκ που στιγμάτισε τον ρωσικό αθλητισμό στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά ήταν και κεντρική φιγούρα στις διεργασίες που έλαβαν χώρα.

Αυτό ισχυρίζεται για τον Βλάντιμιρ Πούτιν, ο Γκριγκόρι Ροντσένκοφ.  Ο πρώην επικεφαλής του εργαστηρίου αντιντόπινγκ της Μόσχας, μιλώντας στον γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό ARD ανέφερε τα εξής πολύ ενδιαφέροντα:

«Φυσικά, όλα κινούντο από την κορυφή. Μόνο ο Πρόεδρος μπορεί να αναθέσει ένα τέτοιο έργο στις υπηρεσίες ασφαλείας. Γνώριζε τα πάντα, διότι η αλυσίδα της πληροφόρησης ήταν πολύ απλή: ο Γιούρι Ναγκόρνικ (αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού) αναφερόταν στον Βιτάλι Μούτκο (υπουργός Αθλητισμού) και αυτός με τη σειρά του στον Πρόεδρο Πούτιν».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρόγραμμα ντόπινγκ του ρωσικού κράτους δημιουργήθηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου και του Λονδίνου (2008 και 2012 αντίστοιχα), αλλά τελειοποιήθηκε για τους Χειμερινούς Αγώνες του Σότσι το 2014.

Η Μόσχα αρνείται κάθε κατηγορία και μάλιστα τον Δεκέμβριο, αρμόδιες ρωσικές υπηρεσίες που ερεύνησαν το θέμα, κατηγόρησαν προσωπικά τον Ροντσένκοφ ότι αυτός προμήθευε με απαγορευμένες ουσίες τους αθλητές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ