Ο Κάντι θα κάνει 10.000μ με στόχο το Τόκιο

Ο Κάντι θα κάνει 10.000μ με στόχο το Τόκιο

Με το βλέμμα στο Τόκιο ο Κενυάτης.

Ο Κενυάτης κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στον ημιμαραθώνιο, Κίμπιβοτ Κάντι, θα δώσει μεγαλύτερη προσοχή στο αγώνισμα των 10.000μ, όπου σκοπεύει να κερδίσει το εισιτήριο συμμετοχής για τους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο Κάντι κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ του ημιμαραθωνίου κατά 29 δευτερόλεπτα τον περασμένο μήνα στη Βαλένθια, τερματίζοντας σε 57 λεπτά και 32 δευτερόλεπτα. Το προηγούμενο ρεκόρ που ήταν 58:01 ανήκε στον συμπατριώτη του, Τζέφρεϊ Καμγουόρορ, από τον Σεπτέμβριο του 2019.

Ο τελευταίος Ολυμπιακός τίτλος της Κένυας στα 10.000μ ήταν το 1968, όταν ο Ναφτάλι Τέμου αναδείχθηκε νικητής στην Πόλη του Μεξικού, και ο Κάντι ελπίζει να τα πάει καλύτερα από τους Πολ Τέργκατ και Πολ Τανούι, που κατέκτησαν ασημένιο μετάλλιο το 2000 και το 2016, αντίστοιχα.

«Έχω την δυνατότητα να αποδείξω στον κόσμο ότι μπορώ επίσης να τρέχω καλά, εκτός από το δημόσιο δρόμο, και στο στίβο, γι’ αυτό και αποφάσισα να αγωνιστώ στα 10.000 μέτρα με σκοπό την εξασφάλιση ενός ολυμπιακού εισιτηρίου» δήλωσε ο Κάντι στο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

«Θα χαρώ πολύ να δω την σημαία της Κένυας στο υψηλότερο σημείο στα 10.000 μέτρα στο Τόκιο. Ξέρω ότι, ως χώρα, δεν έχουμε φέρει τα καλύτερα αποτελέσματα στα 10.000 μέτρα πρόσφατα, αλλά πιστεύω ότι με την ομαδική δουλειά και την κατάλληλη προετοιμασία είμαστε σε θέση να επιτύχουμε τον στόχο μας στους αγώνες του Τόκιο» τόνισε ο Κενυάτης δρομέας.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αναμένεται να πραγματοποιηθούν από τις 23 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου, ένα χρόνο μετά την αναβολή τους το 2020, λόγω της πανδημίας Covid-19.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ