Ευρωπαϊκό Κ20: Τέταρτη και με πανελλήνιο ρεκόρ η Δεληγιάννη στα 800 μ.

Ευρωπαϊκό Κ20: Τέταρτη και με πανελλήνιο ρεκόρ η Δεληγιάννη στα 800 μ.

Στις λεπτομέρειες έχασε το χάλκινο μετάλλιο η νεαρή σπρίντερ.

Κάτι παραπάνω από συγκλονιστική ήταν η παρουσία της Έλλης Δεληγιάννη στον τελικό των 800 μ., αφού βρέθηκε κυριολεκτικά μια ανάσα από το βάθρο των νικητριών.

Η πρωταθλήτρια μας στην τέταρτη θέση στον τελικό με 2.04.11 και πέτυχε τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα διάκριση της καριέρας της και την καλύτερη εμφάνιση Ελληνίδας αθλήτριας στην ιστορία της διοργάνωσης στο αγώνισμα. Η Δεληγιάννη όπως και στον ημιτελικό έτσι και στον τελικό κινήθηκε σταθερά στις προπορευόμενες αθλήτριες και έμεινε κοντά σε αυτές μέχρι το τέλος. Χαρακτηριστικό της μάχης που δόθηκε στα τελευταία μέτρα της κούρσας είναι ότι στην ουσία από τη δεύτερη μέχρι και την τέταρτη οι θέσεις κρίθηκαν στο φίνις.

Η Βαλεντίνα Ροσαμίλα ήταν τελικά τρίτη με 2.04.08 και η Ουκρανή Χούλζικ δεύτερη με 2.04.02. Το χρυσό μετάλλιο πήγε στην επίσης Ελβετή Αουντρέ Βέρο με 20.03.12. Η Δεληγιάννη βελτίωσε και το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ, το οποίο ήταν 2.05.34 από το 2020. Η Δεληγιάννη έδειξε σε εξαιρετική κατάσταση και σε θέση να κυνηγήσει ακόμη καλύτερες επιδόσεις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ναϊρόμπι. Η Δεληγιάννη είχε στο πλευρό της τα μέλη της εθνικής ομάδας που τη στήριξη στη διάρκεια της κούρσας και φρόντισαν να της δώσουν επιπλέον ώθηση.

Η ελληνική ομάδα έκανε ένσταση, καθώς θεωρήθηκε ότι η τρίτη αθλήτρια δεν πέρασε την γραμμή τερματισμού, πριν κατάρρευση στο έδαφος.

Η μόλις 16 ετών Βασιλική Καλιμογιάννη αγωνίστηκε στον τελικό των 3.000μ. στιπλ και  κατέλαβε την 11η θέση με 10.36.49.  Η αθλήτρια του Ιάσωνα Ιωαννίδη έκανε πολύ καλή παρουσία στη διοργάνωση, αφού στον προκριματικό πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ και στον τελικό, κυνήγησε το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα, απέναντι σε πιο έμπειρες αθλήτριες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ