Στην τελική τριάδα για τον κορυφαίο Ευρωπαίο αθλητή ο Τεντόγλου

Στην τελική τριάδα για τον κορυφαίο Ευρωπαίο αθλητή ο Τεντόγλου

Πολύ κοντά σε ακόμη μία διάκριση βρίσκεται ο Μίλτος Τεντόγλου.

Ο Μίλτος Τεντόγλου συμπεριλαμβάνεται στην τελική τριάδα των υποψηφίων, οι οποίοι διεκδικούν τον τίτλο του κορυφαίου Ευρωπαίου αθλητή για το 2022.

Ο 24χρονος άλτης του μήκους, ο οποίος στη διάρκεια του 2022 πανηγύρισε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο κλειστού στίβου, ήταν δεύτερος στο Παγκόσμιο ανοιχτού στίβου στο Όρεγκον, στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στον ανοιχτό στίβο στο Μόναχο, ενώ κατέκτησε την πρώτη θέση και το διαμάντι στον τελικό του Diamond League, είναι ένας από τους τρεις αθλητές που δίνουν… μάχη για τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή στη Γηραιά ήπειρο.

Πάντως, ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι έχει μεγάλο… συναγωνισμό, καθώς οι άλλοι υποψήφιοι για τον τίτλο του κορυφαίου είναι ο Σουηδός επικοντιστής, Μόντο Ντουπλάντις, ο οποίος μέσα στο 2022 έχει κατακτήσει χρυσό μετάλλιο στα Παγκόσμια κλειστού και ανοιχτού στίβου, καθώς και στο Ευρωπαϊκό ανοιχτού, σημειώνοντας μάλιστα παγκόσμιο ρεκόρ στις πρώτες δύο διοργανώσεις, και ο Νορβηγός δρομέας, Γιάκομπ Ινγκέμπριγκτσεν.

Στη διάρκεια της χρονιάς ο 22χρονος Ινγκέμπριγκτσεν έχει κατακτήσει μεταξύ άλλων χρυσό μετάλλιο στα 5.000 μέτρα στο Παγκόσμιο ανοιχτού στίβου, ενώ πανηγύρισε το «νταμπλ» σε 1.500 και 5.000 μέτρα στο Ευρωπαϊκό. Η ανακοίνωση για τον κορυφαίο αθλητή της Ευρώπης θα γίνει στις 22 Οκτωβρίου, στο Γκαλά της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στο Ταλίν της Εσθονίας.

Στο μεταξύ, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη έμεινε εκτός της τελικής τριάδας των υποψηφίων για τον τίτλο της κορυφαίας αθλήτριας του 2022 στον ευρωπαϊκό στίβο. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου (European Athletics) ανακοίνωσε σήμερα και την τελική τριάδα των υποψηφίων στις γυναίκες και σε αυτές δεν συμπεριλαμβάνεται η δις πρωταθλήτρια Ευρώπης στο βάδην, η οποία ήταν στην αρχική δεκάδα των υποψηφίων.

Τον τίτλο στις γυναίκες διεκδικούν η Ολλανδή αθλήτρια των 400 και των 400 μέτρων με εμπόδια, Φέμκε Μπολ, η Ουκρανή άλτρια του ύψους, Γιαροσλάβα Μάχουτσικ, και η Βελγίδα αθλήτρια του επτάθλου, Ναφισάτου Τιάμ.

Υπενθυμίζεται ότι η πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακοντισμό, Ελίνα Τζένγκο, συμπεριλαμβάνεται στην τελική τριάδα των υποψηφίων για τον τίτλο της κορυφαίας στην κατηγορία «Rising Star» (σ.σ. «ανερχόμενος αστέρας»).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ