Τριετής αποκλεισμός σε γνωστό Ολυμπιονίκη για παραβίαση των «whereabouts»

Τριετής αποκλεισμός σε γνωστό Ολυμπιονίκη για παραβίαση των «whereabouts»

Ποιος είναι ο λόγος που κατηγορείται ο αθλητής.

Ο Αμερικανός σπρίντερ Ράντολφ Ρος, Ολυμπιονίκης στη σκυταλοδρομία 4Χ400μ στους Αγώνες του Τόκιο, τιμωρήθηκε με τριετή αποκλεισμό λόγω τη μη συμμόρφωσής του με τους κανονισμούς για τα «whereabouts», ενώ είχε ενημερωθεί για τη διαδικασία, όπως ανακοίνωσε η Μονάδα Ακεραιότητας του Στίβου (AIU).

Λόγω αυτής της υπόθεσης, ο 21χρονος αθλητής είχε τεθεί προσωρινά εκτός αγώνων κι αποκλείστηκε από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Γιουτζίν του Όρεγκον τον περασμένο Ιούλιο, μια ημέρα πριν λάβει μέρος στο αγώνισμα των 400μ.

Η AIU κατηγορεί τον Αμερικανό για τρεις παραβάσεις των υποχρεώσεών του σχετικά με τα «whereabouts» σε λιγότερο από ένα χρόνο. Για να αποφύγει την τρίτη, ο Ρος παραδέχτηκε ότι είχε παραποιήσει στις αρχές Ιουλίου ένα μέιλ με στόχο να τη… γλιτώσει, κάτι που ανακαλύφθηκε από την Μονάδα Ακεραιότητας και είχε ως συνέπεια την τιμωρία του έως τις 30 Ιουνίου 2025.

Ο Αμερικανός σπρίντερ ήταν μέλος της ομάδας σκυταλοδρομίας των ΗΠΑ που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 4Χ400μ στο Τόκιο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ