Στον τελικό του τριπλούν Τσιάμης και Ανδρικόπουλος

Στον τελικό του τριπλούν Τσιάμης και Ανδρικόπουλος

Εξαιρετικές επιδόσεις από τους δύο συμπατριώτες μας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

Στον τελικό του τριπλούν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου, που φιλοξενείται στην Κωνσταντινούπολη, προκρίθηκαν οι Δημήτρης Τσιάμης και Νίκος Ανδρικόπουλος.

Ο πρώτος σημείωσε 16,26 μ. στον προκριματικό του αγωνίσματος και πέρασε με την 7η επίδοση, γράφοντας παράλληλα Ιστορία, καθώς έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία αθλητής (41 ετών και 52 ημερών) που παίρνει την πρόκριση σε τελικό ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κλειστού στίβου.

Διαβάστε επίσης: Μαγκιά του Ολυμπιακού: «Η Ελλάδα είναι ντυμένη στα μαύρα»

Ο αθλητής του Παναγιώτη Μαρκιανίδη ήταν άκυρος στη δεύτερη προσπάθεια του και σημείωσε 16,26μ. στην τρίτη. Την κορυφαία επίδοση του προκριματικού πέτυχε ο σπουδαίος Πέδρο Πιτσάρδο (Πορτογαλία) με 17,48 μ., ο μόνος από τους 17 που πέτυχε το όριο (16,70 μ.) πρόκρισης στον τελικό.

Ο Τσιάμης το 2021 ήταν έβδομος στον τελικό του Τορούν με 16,40μ., ενώ στις άλλες συμμετοχές του στη διοργάνωση το 2011 στο Παρίσι και το 2013 στο Γκέτεμποργκ δεν είχε προκριθεί στον τελικό.

Εξαιρετική παρουσία είχε ο Ανδρικόπουλος που με 16,39μ. στο τρίτο και τελευταίο του άλμα, κι ενώ μέχρι εκείνη την ώρα ήταν εκτός 8άδας, έφυγε για τον αυριανό τελικό. Ο άλτης του Δημήτρη Βασιλικού ισοφάρισε το ατομικό του ρεκόρ στον κλειστό στίβο. Ο αθλητής ήταν στον τελικό του τριπλούν και στη διοργάνωση του Τορούν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ