Τόρι Μπάουι: Το μεγάλο αστέρι του στίβου και η είδηση του θανάτου της που συγκλόνισε (pics, vids)

Τόρι Μπάουι: Το μεγάλο αστέρι του στίβου και η είδηση του θανάτου της που συγκλόνισε (pics, vids)

Πρώην Ολυμπιονίκης και Πρωταθλήτρια κόσμου η Τόρι Μπάουι, έφυγε τόσο ξαφνικά και αναπάντεχα από τη ζωή που συγκλόνισε άπαντες. Ήταν μόλις 32 ετών.

«Θυμάμαι όταν ήμουν παιδί το μόνο που ήθελα να κάνω ήταν να τρέχω, είτε βρισκόμουν στο δάσος είτε οπουδήποτε απλά ήθελα να τρέχω», αυτό δήλωνε η Τόρι Μπάουι σε συνέντευξή της το 2016. Η σπουδαία σπρίντερ όμως, έφυγε τόσο ξαφνικά και αναπάντεχα από τη ζωή συγκλονίζοντας άπαντες. Γεννημένη το 1990, ήταν μόλις 32 ετών.

Διαβάστε επίσης: Ανανεώνει με Παλμέιρας ο Φερέιρα

«Η καρδιά μου σπαράζει για την οικογένειά της» έγραψε η τρεις φορές Ολυμπιονίκης Σέλι Αν Φρέιζερ για την Αμερικανίδα συναθλήτριά της, και συνέχισε με μήνυμά της στο twitter: «Σπουδαία αθλήτρια και πηγή φωτός. Η ενέργεια σου και το χαμόγελό σου θα είναι πάντα στη σκέψη. Αναπαύσου εν ειρήνη».

Αθλήτρια από… κούνια

Η Μπάουι γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πολιτεία του Μισσισίπι (Σεντ Χιλ). Από μικρή έδειξε την κλίσης της στον αθλητισμό αφού είχε και φοβερή σωματοδομή. Έπαιζε μπάσκετ, αλλά την κέρδισε ο στίβος όπου ξεχώρισε για την ταχύτητά της. Κέρδισε τίτλους στα 100, στα 200 μέτρα καθώς και στο άλμα εις μήκος όντας έφηβη. Μετά το κολλέγιο άρχισε να ξεχωρίζει για τις ικανότητές της και έφτασε να κερδίζει εγχώριους τίτλους στα αθλήματα ταχύτητας σε κλειστό και ανοιχτό στίβο το 2011. Το 2014 επικεντρώθηκε στα 100 και στα 200 μέτρα κι αυτό λόγω της μεγάλης της έκρηξης.

Έκανε πολύ καλά αφού αναδείχθηκε «χρυσή» Ολυμπιονίκης το 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο, ως μέλος της ομάδας 4Χ100μ. των ΗΠΑ, ενώ στους ίδιους αγώνες κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 100μ, πίσω από την Τζαμαϊκανή Ιλέιν Τόμπσον, και το χάλκινο στα 200μ. Ένα χρόνο αργότερα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου, κατάφερε να πάρει το χρυσό μετάλλιο στα 100μ. με επίδοση 10.85, νικώντας για ένα εκατοστό του δευτερολέπτου παρακαλώ, τη Μαρί-Ζοζέ Τα Λου από την Ακτή Ελεφαντοστού, ενώ ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και στη σκυταλοδρομία.

Μετά στράφηκε και στο μήκος. Τα μακριά άκρα της και η έκρηξή της την οδήγησαν εκεί και το 2019 κατετάγη 4η στο Παγκόσμιο της Ντόχα.

Από εκεί και πέρα τα… αθλητικά της ίχνη χάθηκαν. Όλοι μιλούσαν πάντως, για ένα κορίτσι γεμάτο ζωντάνια. Πάντα με το χαμόγελο της… ζωής, το οποίο δυστυχώς έσβησε τόσο ξαφνικά και αναπάντεχα.

Τη βρήκαν μέσα στο σπίτι της… ήταν εξαφανισμένη για μέρες

Η Μπάουι βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Ορλάντο της Φλόριντα. Ο σερίφης του αστυνομικού τμήματος της περιοχής είπε: «Δεχθήκαμε μία κλήση για μια κοπέλα γύρω στα 30 που ήταν για μέρες εξαφανισμένη. Πήγαμε και τη βρήκαμε δυστυχώς νεκρή. Δεν υπάρχουν υποψίες πως συνέβη κάποια εγκληματική ενέργεια, ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θα μας πουν και οι εξετάσεις της (νεκροψία κτλπ).

Το όνειρό της που δεν… πραγματοποιήθηκε

«Μια μέρα εύχομαι να πάω στον τόπο καταγωγής μου στο Σεντ Χιλ και να υπάρχει μία μεγάλη πινακίδα που να γράφει. Καλώς ήρθατε στο Σεντ Χίλ, σπίτι της Τόρι Μπάουι», είχε πει αλλά δυστυχώς δεν… πρόλαβε.

Δείτε φωτογραφίες της γεμάτης χαμόγελο Τόρι Μπάουι:  

Μια ματιά στη ζωή της Τόρι: 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ