Στίβος: Αποκλεισμός 22 μηνών στον Ούτζα

Στίβος: Αποκλεισμός 22 μηνών στον Ούτζα

Ο Τσιτζίντου Ούτζα αποκλείστηκε για 22 μήνες από οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα λόγω ντόπινγκ.

Ο Τσιτζίντου Ούτζα τιμωρήθηκε με αποκλεισμό 22 μηνών για παράβαση των κανονισμών περί φαρμακοδιέγερσης στους περυσινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Μονάδα Ακεραιότητας του Στίβου (AIU).

Στον Βρετανό σπρίντερ είχε επιβληθεί προσωρινός αποκλεισμός, από τη στιγμή που στο δείγμα του στην ιαπωνική πρωτεύουσα ανιχνεύθηκαν οι ουσίες Ostarine και S-23, οι οποίες είναι απαγορευμένες από τον Παγκόσμιο Οργανισμό κατά του Ντόπινγκ (WADA).

Διαβάστε επίσης: Ο Χάμες ηγέτης της κόκκινης αντεπίθεσης

Ο Ούτζα υποβλήθηκε σε έλεγχο μετά τον τελικό της σκυταλοδρομίας 4Χ100 μέτρων των ανδρών, στον οποίο η ομάδα της Βρετανίας τερμάτισε δεύτερη πίσω από την Ιταλία. Η AIU έκανε γνωστό ότι η τιμωρία του Ούτζα άρχισε να… μετράει στις 6 Αυγούστου 2021 και πως θα έχει ισχύ έως τις 5 Ιουνίου 2023.

Από τον 28χρονο σπρίντερ και τους -συναθλητές του στην ομάδα 4Χ100 μέτρων της Βρετανίας- Ζαρνέλ Χιούζ, Ρίτσαρντ Κίλτι και Νεθάνιλ Μίτσελ-Μπλέικ αφαιρέθηκαν τα ασημένια μετάλλια τον Φεβρουάριο, ύστερα από σχετική απόφαση του Διαιτητικού Αθλητικού Δικαστηρίου (CAS). Μετά την απόφαση αυτή, ο Καναδάς «ανέβηκε» στη δεύτερη θέση του αγωνίσματος, ενώ η Κίνα πήρε το χάλκινο μετάλλιο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ