Υψηλές πτήσεις για την Τατιάνα Γκούσιν στο Filothei Women Gala

Υψηλές πτήσεις για την Τατιάνα Γκούσιν στο Filothei Women Gala

H Τατιάνα Γκούσιν ξεχώρισε στο φετινό Filothei Women Gala, που διεξήχθη στο στάδιο «Στέλιος Κυριακίδης» στη Φιλοθέη, ξεπερνώντας το 1,92 μ., και δείχνοντας πως έχει αφήσει πίσω της τα προβλήματα τραυματισμών.

H Τατιάνα Γκούσιν αποτέλεσε το κεντρικό πρόσωπο στο φετινό Filothei Women Gala, που διεξήχθη στο στάδιο «Στέλιος Κυριακίδης» στη Φιλοθέη. Η πρωταθλήτρια του ύψους ξεπέρασε το 1,92 μ., κατέλαβε τη δεύτερη θέση, ενώ βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ στον ανοιχτό στίβο, δείχνοντας παράλληλα πως έχει αφήσει πίσω της τα προβλήματα τραυματισμών.

Η αθλήτρια κατάφερε τη φετινή χρονιά να γυμναστεί κανονικά και μάλιστα τον τελευταίο μήνα να βγάλει προπονήσεις δίχως έντονους πόνους. Η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου έγινε η πέμπτη Ελληνίδα όλων των εποχών, εκεί όπου βρίσκεται και η Περσεφόνη Χατζηνάκου με το ίδιο ύψος. Παράλληλα έδειξε πολύ κοντά σε μεγαλύτερα άλματα, καθώς έχασε στις λεπτομέρειες στο 1,94 μ. (όσο και το ρεκόρ της στον κλειστό), όπου είχε πολύ καλό πρώτο και τρίτο άλμα.

Διαβάστε επίσης: Βεζένκοφ: «Ακολουθούμε το παράδειγμα των αρχηγών» (vids)

«Δεν περίμενα πως σήμερα θα έκανα αυτό το άλμα. Πίστευα πως σήμερα θα ήμουν σε θέση να κάνω από το 1,88 μ. και τελικά βγήκε μεγάλο άλμα. Ακόμη δε νιώθω σίγουρη με το πόδι μου και αυτό είναι κάτι που με κρατάει πίσω. Το 1,94 μ. το φοβήθηκα, παρόλα αυτά οι δύο προσπάθειες ήταν πoλύ καλές, ενώ στο δεύτερο άλμα στραβοπάτησα», είπε αρχικά η Γκούσιν και συμπλήρωσε: «Σήμερα μπήκαν οι βάσεις για να κυνηγήσω το ράνκινγκ. Θέλω να έχω καλές εμφανίσεις στους επόμενους αγώνες μου για να διεκδικήσω θέση στο κορυφαίο γεγονός της χρονιάς». Η Γκούσιν θα κάνει τον επόμενο αγώνα της στη Λεμεσό στις 25 του μηνός κι έπειτα θα αγωνιστεί στα Χανιά στις 28 του ίδιου μήνα.

Νικήτρια στο σημερινό αγώνα, μπροστά από την Ελληνίδα, ήταν η Αντζελίνα Τόπιτς (Σερβία) με 1,94 μέτρα. Η νεαρή ταλαντούχα αθλήτρια έδειξε πως σύντομα έχοντας βρει τον αγωνιστικό της ρυθμό, θα ανέβει ακόμη υψηλότερα. Η Παναγιώτα Δόση ανέβηκε πάνω από το 1,84μ. και ξεπέρασε το φετινό της ρεκόρ.

Η Ναταλία Χριστοφή (Κύπρος) ήταν νικήτρια στα 100 μ. εμπ. με 13.02 (-0,5) και πέτυχε εθνικό ρεκόρ επιστρέφοντας παράλληλα στις πολύ καλές εμφανίσεις.

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου τερμάτισε στη δεύτερη θέση με 13.22 (0,5) και βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ. Η αθλήτρια έδειξε σε καλή κατάσταση και σε θέση να διεκδικήσει γρηγορότερους χρόνους στους αγώνες που θα ακολουθήσουν. Η τριάδα στις γυναίκες συμπληρώθηκε με την Βικτόρια Φόστερ (Σλοβακία) με 13.35.

Στα 100 μ. των Γυναικών γρηγορότερη όλων ήταν η η Μαγκνταλένα Στεφανοβίτς (Πολωνία) με 11.61 (-1,2) και δεύτερη η Βικτόρια Φόστερ (Σλοβακία) με 11.65 και η Κορά (Ελβετία) τρίτη με 11.68. Η Άρτεμις Αναστασίου τερμάτισε στην 5η θέση με 11.83 (-1,2) και έδειξε πως ακόμη δεν είναι στην κατάσταση που θα ήθελε.

Στα χαμηλά έμεινε το επί κοντώ των γυναικών και ο κύριος λόγος ήταν ο δυνατός αέρας. Η Κατερίνα Στεφανίδη δυσκολεύτηκε αρκετά από τα δοκιμαστικά και τελικά στα 4,30 μ. είχε τρεις άκυρες προσπάθειες. “ Ήταν κακές οι συνθήκες εξαιτίας του αέρα. Από τα δοκιμαστικά δεν κατάφερα να βρω ρυθμό κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να μπω στον αγώνα με τα μικρά κοντάρια και να μην μπορώ να σηκωθώ για να κάνω ολοκληρωμένο άλμα”, είπε η Παγκόσμια πρωταθλήτρια που θα δώσει τον επόμενο αγώνα στο Diamond League της Φλωρεντίας. Η Κλαούντια Πόλακ είχε την καλύτερη ελληνική παρουσία στο μίτινγκ με άλμα στα 4,30 μ. και κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο σύνολο με την Ελίζα Μολιναρόλο (Ιταλία) να είναι πρώτη με 4,37 μέτρα. Η Ηλιάννα Τριαντάφυλλου ξεπέρασε τα 4,00 μέτρα.

Η Μιλίσα Γκαρντάσεβιτς (Σερβία) ήταν νικήτρια στο μήκος έχοντας καλύτερο άλμα στα 6,74 μ. (0,5), με την Αλίνα Ροτάρου-Κότμαν (Ρουμανία) να την ακολουθεί με 6,50 μ. (0,4) και την Ντιάνα Λέσλι (Ουγγαρία) 6,49 μ. (0,1). Καλύτερη ελληνική παρουσία είχε η Ναταλία Μπέση με 6,07 μέτρα. (1,4).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ