Η AIMS συνεχίζει στην Ελλάδα

Η AIMS συνεχίζει στην Ελλάδα

Λίγα 24ωρα πριν από τη διεξαγωγή του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, η AIMS ανανέωσε τη συνεργασία της με τον ΣΕΓΑΣ και την ελληνική Πολιτεία κι έτσι η έδρα της θα παραμείνει στη χώρα μας.

Η Διεθνής Ένωση Μαραθωνίων Δρόμων (AIMS) ανανέωσε, σήμερα, τη συνεργασία της με τον ΣΕΓΑΣ κι έτσι θα συνεχίσει να έχει την έδρα της στην Αθήνα.

Ο πρόεδρος Πάκο Μποράο, στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, δήλωσε: «Έχουν περάσει 10 χρόνια από τότε που ξεκινήσαμε αυτή την περιπέτεια και φέτος έχουμε το 11ο Συμπόσιο εδώ στην Αθήνα. Πραγματικά δεν χρειάζεται να πω πάρα πολλά για τους λόγους που όλα αυτά γίνονται στην Ελλάδα, γιατί απλούστατα όλα ξεκίνησαν από εδώ. Από το 2011 έχουμε το αρχηγείο μας εδώ, ενώ εδώ διοργανώνουμε τη βράβευση στους κορυφαίους Μαραθωνοδρόμους της χρονιάς. Είμαστε λοιπόν ιδιαίτερα χαρούμενοι που ανανεώνουμε τη συνεργασία μας σήμερα με την ελληνική κυβέρνηση και με το Ολυμπιακό Στάδιο και όλο αυτό συμβαίνει μπροστά στους εκπροσώπους των κορυφαίων Μαραθωνίων του κόσμου αλλά και στις κορυφαίες γυναίκες δρομείς του κόσμου».

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης τόνισε: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος γιατί η πρώτη μου δημόσια τοποθέτηση ως υφυπουργός Αθλητισμού ήταν πέρσι με την ευκαιρία του Μαραθωνίου. Είμαι διπλά χαρούμενος γιατί φέτος μας δίνεται η δυνατότητα, παράλληλα με αυτό το μεγάλο αθλητικό και τουριστικό γεγονός, να ανανεώσουμε αυτό που από την πρώτη στιγμή θέλαμε μαζί με την AIMS. Να συνεχίσουμε τη συνεργασία, να συνεχίσουμε να πορευόμαστε μαζί και συνεχίσει να βρίσκεται το κέντρο της ΑΙΜΣ εδώ που γεννήθηκε ο Μαραθώνιος. Μαζί με τον ΣΕΓΑΣ πιστεύουμε ότι είναι κομβικό η βράβευση του κορυφαίου Μαραθωνοδρόμου να γίνεται στην Ελλάδα. Γιατί δίνει μεγαλύτερο κύρος και αίγλη στους κορυφαίους αυτούς αθλητές που αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για τον κόπο και τον αγώνα τους. Έτσι, μαζί η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, το Υπουργείο Τουρισμού, την Περιφέρεια Αττικής και τον ΣΕΓΑΣ καταφέραμε να δείξουμε ότι και θέλουμε και μπορούμε να συνεχίσουμε αυτή τη συνεργασία, ενώ ταυτόχρονα είναι σημαντικό για εμάς ότι και η AIMS έδειξε ότι βάζει τις αξίες πάνω από ο,τιδήποτε άλλο. Καλή επιτυχία στη διοργάνωση, αν και αυτό είναι δεδομένο όταν κάτι το αναλαμβάνει ο ΣΕΓΑΣ και ακόμα καλύτερα του χρόνου».

Ο Κώστας Παναγόπουλος, πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, είπε: «Καλωσορίζω στην Αθήνα τις κορυφαίες μαραθωνοδρόμους αλλά και τον Πρόεδρο της ΑΙMS Πάκο Μποράο. Η παρουσία τους προσθέτει αξία στη διοργάνωση. Η υπογραφή της ανανέωσης της συνεργασίας με τη Διεθνή Ένωση Μαραθωνίων είναι συμβολική και ταυτόχρονα σημαντική. Συμβολική γιατί η AIMS έχει το αρχηγείο της στην Αθήνα, στο Ολυμπιακό Στάδιο, στην οδό «Σπύρος Λούης» και σημαντική γιατί δουλεύοντας όλα αυτά τα χρόνια με την AIMS, δημιουργήσαμε πολλές καινοτομίες, όπως τη Φλόγα του Μαραθωνίου, τη βράβευση των κορυφαίων και άλλα. Θεωρούμε λοιπόν ως σημαντικό βήμα την ανανέωση της συνεργασίας και στο σημείο αυτό θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στον υπουργό, κύριο Βασιλειάδη, τον Πρόεδρο του ΟΑΚΑ, κύριο Κουρή, και τα μέλη του ΔΣ του ΟΑΚΑ. Επίσης, ευχαριστώ όλα τα μέλη συμβουλίου της AIMS για τη συνεργασία που έχουμε και είμαι σίγουρος ότι δουλεύοντας μαζί τα επόμενα χρόνια θα έχουμε πολλά ακόμα πράγματα να κάνουμε».

Παρούσα ήταν κι η Ρόουζ Τζελίμο, παγκόσμια πρωταθλήτρια στο Λονδίνο, που ανέφερε: «Ευχαριστώ που με καλέσατε και είμαι υποψήφια, είμαι χαρούμενη που έρχομαι για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Ελπίζω να κερδίσει η καλύτερη». Η Κενυάτισσα αθλήτρια Μέρι Κεϊτάνι, τέλος, υποστήριξε: «Μεγάλη τιμή και χαρά να βρίσκομαι στην Αθήνα, σε μια χώρα που ήξερα μόνο από τον χάρτη και πλέον έχω την ευκαιρία να είμαι εδώ και μάλιστα μαζί με την οικογένειά μου. Αυτή τη στιγμή είμαι η γρηγορότερη αθλήτρια στον κόσμο κι ελπίζω να συνεχίσω να είμαι. Ευχαριστώ την AIMS για την τιμή που μου έκανε να είμαι υποψήφια για τον τίτλο της κορυφαίας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ