Κατερίνα Στεφανίδη : Θρύλος ετών… 27

Κατερίνα Στεφανίδη : Θρύλος ετών… 27

Η Κατερίνα Στεφανίδη έχει κατακτήσει τα πάντα γι' αυτό και δικαίως θεωρείται θρύλος του αθλητισμού στα 27 της χρόνια.

Στις 6 Αυγούστου του 1992, στη Βαρκελώνη, η Βούλα Πατουλίδου πήρε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό των 100 μ. εμπ. στους Ολυμπιακών Αγώνων, αναφωνώντας «Για την Ελλάδα, ρε γαμώτο!».

Εικοσιπέντε χρόνια αργότερα, λίγο βορειότερα, στο Λονδίνο, η Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε την κορυφή του κόσμου στον τελικό του άλματος επί κοντώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανεβάζοντας και, πάλι, έναν χρόνο μετά το Ρίο, την ελληνική Σημαία στον υψηλότερο ιστό. Η ημερομηνία ήταν η ίδια, 6 Αυγούστου.

Η 27χρονη αθλήτρια, σε δύο χρόνια, ανέβηκε στο βάθρο όλων των διοργανώσεων σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Αποκορύφωμα όλων ήταν το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, αν και προηγήθηκαν το χρυσό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανοιχτού του Άμστερνταμ και το χάλκινο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού στο Πόρτλαντ κι η κατάκτηση του διαμαντιού της IAAF.

Το 2017, επιφύλασσε στην Κατερίνα Στεφανίδη νέες κορυφές όπως τη νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανοιχτού του Λονδίνου, το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού του Βελιγραδίου και το δεύτερο διαμάντι στη σειρά IAAF Diamond League αποδεικνύοντας την παντοδυναμία της στους «αιθέρες» του επί κοντώ.

Στις 14 Οκτωβρίου επιβεβαίωσε το μότο του πρόσφατου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Λονδίνου, «See the Best, Be the Next!», μιας και είναι μια από τις σταρ του κλασικού αθλητισμού. Η ίδια, μάλιστα, πήρε και το βραβείο για την Καλύτερη Αθλήτρια στη Γηραιά Ήπειρο, τη στιγμή που διεκδικεί κι αυτό της IAAF (σ.σ. η ανακοίνωση του αποτελέσματος θα γίνει στις 24 Νοεμβρίου).

Ακόμα κι αν κάποιοι έφτασαν στο σημείο να αμφισβητήσουν την… ελληνικότητά της επειδή ζει και προπονείται στις ΗΠΑ, εκείνη τόνισε πως περνά τον μισό χρόνο στη χώρα μας φροντίζοντας η ελληνική Σημαία να κυματίζει ολόκληρο το έτος τουλάχιστον στα 4,91 μ., επίδοση που είναι το πανελλήνιο ρεκόρ επί κοντώ και -φυσικά- της ανήκει.

Δείτε τα «χρυσά» άλματά της:

https://www.youtube.com/watch?v=UveTZFNfyJ8

https://www.youtube.com/watch?v=RV2_EQhUi5s

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ