Ο Κενυάτης Κίπτο νικητής του 40ού Αυθεντικού Μαραθώνιου Αθήνας-Ποιοί Έλληνες ξεχώρισαν

Ο Κενυάτης Κίπτο νικητής του 40ού Αυθεντικού Μαραθώνιου Αθήνας-Ποιοί Έλληνες ξεχώρισαν

Ο Κενυάτης Έντουιν Κίπροπ Κίπτο, είναι ο νικητής του 40ού Αυθεντικού Μαραθώνιου Αθήνας-Ποιοί Έλληνες ξεχώρισαν

Ο Κενυάτης Κίπτο είναι ο νικητής του εφετινού, 40ού Μαραθώνιου δρόμου της Αθήνας.

Ο Αφρικανός δρομέας έφτασε πρώτος στο Καλλιμάρμαρο στάδιο και γνώρισε την αποθέωση από τους χιλιάδες ανθρώπους που περίμεναν να χειροκροτήσουν τον πρώτο αθλητή και τους υπόλοιπους συμμετέχοντες σε αυτόν τον κλασικό αγώνα.

Διαβάστε επίσης: Οδηγός το «Γεντί Κουλέ» για να «σπάσει» το «μπλόκο»

Ο Έντουιν Κίπροπ Κίπτο σημείωσε μάλιστα νέο ρεκόρ διαδρομής, καλύπτοντας την απόσταση σε χρόνο 2 ώρες 10 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Κιλίμο και στην τρίτη ο Κιτσάνα.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους διοργανωτές που με κάλεσαν. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου. Δεν ήμουν καλά προετοιμασμένος, δεν περίμενα να κάνω το ρεκόρ. Πίεσα πάρα πολύ και τα κατάφερα», υπογράμμισε στις πρώτες δηλώσεις του ο νικητής της κλασικής διαδρομής.

Δεύτερος ήταν ο Κιλίμο και τρίτος ο Κιτσάνα, ενώ πρώτος Έλληνας αθλητής και, φυσικά, νικητής του Πανελληνίου πρωταθλήματος, που διεξάγεται στο πλαίσιο του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, ήταν για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Παναγιώτης Καραΐσκος, με επίδοση 2:22.37.

Ο Έλληνας πρωταθλητής κατόρθωσε να αποκτήσει μια διαφορά από τον Πιτσώλη περίπου στο 30ό χιλιόμετρο, αφήνοντας δεύτερο τον περυσινό νικητή.

«Είναι η ένατη συμμετοχή μου και το τέταρτο μετάλλιο μου. Ήξερα ότι ήμουν σε καλή κατάσταση και ήθελα να το επιβεβαιώσω στην κούρσα. Από αύριο ξεκινούν οι καινούριοι στόχοι», δήλωσε ο Καραΐσκος.

Ο Χαράλαμπος Πιτσώλης τερμάτισε με χρόνο 2:23.34, ενώ τρίτος ήταν ο Γιώργος Μίνος με επίδοση 2:23.56.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ