Ο Καραλής γυμνάστηκε με τον Πετρόφ (vid)

Ο Καραλής γυμνάστηκε με τον Πετρόφ (vid)

Ο Βιτάλι Πετρόφ ήταν αυτός που ανέδειξε τον Σεργκέι Μπούμπκα στο επί κοντώ και τον οδήγησε στο να υπερβεί τα 6,15 μ. (κλειστός στίβος) και 6,14 μ. (ανοιχτός στίβος).

Ο Εμμανουήλ Καραλής είχε την ευκαιρία να προπονηθεί μαζί με τον σπουδαίο Βιτάλι Πετρόφ, στο προπονητικό κέντρο στη Φόρμια, στην Ιταλία. Ο ίδιος δήλωσε πως θέλει να βελτιώσει και στην Ελλάδα το τρέξιμό του και την τοποθέτηση του κονταριού του.

«Μπορώ να πω πως ήταν φοβερή εμπειρία. Το πρόγραμμα περιλάμβανε πολύ θεωρία, με τον Πετρόφ να δίνει μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια. Η χημεία μεταξύ μας ήταν καλή, ενώ εξαιρετική ήταν η συνεργασία που είχε και με τον προπονητή μου Βασίλη Μεγαλοοικονόμου. Υπάρχουν πράγματα που δεν τα λένε τα βιβλία. Όπως η λεπτομέρεια και η γνώση, που την έχει ένας άνθρωπος με τόσα χρόνια εμπειρία στο συγκεκριμένο αγώνισμα και σου την μεταφέρει» είπε ο 18χρονος.

Αναφορικά με τις προπονήσεις που πραγματοποίησε κατά την παραμονή του στη Φόρμια, είπε: «Δώσαμε μεγάλη βάση στην τεχνική και τη θεωρία. Ήμουν με ένα τετράδιο και όταν γύριζα στο δωμάτιο σημείωνα αυτά που μου έλεγε. Μιλούσε με μαθηματικούς όρους και έδινε μεγάλη προσοχή ακόμη και σε λεπτομέρεια λίγων εκατοστών. Ψάχνει το τέλειο, επιθυμεί το τέλειο και φτιάχνει το τέλειο. Μου είπε πως η τεχνική μου είναι καλή, ωστόσο υπάρχουν σημεία που θα βελτιώσουμε. Δουλέψαμε στη Φόρμια και θα συνεχίσω να δουλεύω και στην Ελλάδα το τρέξιμό μου, αλλά και την τοποθέτηση του κονταριού. Μου έδωσε ασκησιολόγιο, το οποίο και θα ακολουθώ και στις προπονήσεις μου στην Ελλάδα. Αυτό που μου έδωσε ως συμβουλή είναι να καταλάβω την αίσθηση της τεχνικής, γιατί όταν το πετύχω θα έχω καταφέρει να αποδώσω το μέγιστο».

Ο Καραλής, τέλος, υποστήριξε: «Πήρα πίσω μαζί μου πολλές εμπειρίες, όμορφες εικόνες και χρήσιμες συμβουλές. Μαζί με τον προπονητή μου, θα έχουμε την ευκαιρία να ταξιδέψουμε και πάλι στη Φόρμια μετά τη χειμερινή περίοδο. Έως τότε συνεχίζω τη σκληρή δουλειά, προκειμένου το χειμώνα να κάνω μια καλή σεζόν».

https://youtu.be/JIsUuO8aEsk

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ