Μίλτος Τεντόγλου: «Είχε πάντα θέληση και μεράκι» – Υπερήφανη η οικογένειά του για τα κατορθώματά του

Μίλτος Τεντόγλου: «Είχε πάντα θέληση και μεράκι» – Υπερήφανη η οικογένειά του για τα κατορθώματά του

O «βασιλιάς» των αλμάτων διατήρησε τον θρόνο του στη Γλασκόβη και πλέον μετρά αντίστροφα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ο Μίλτος Τεντόγλου το έκανε ξανά. Για δεύτερη σερί φορά ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου και πρόσθεσε ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο στη συλλογή του.

Στον τελικό – θρίλερ της Γλασκώβης κάνοντας άλμα στα 8,22μ. υπερασπίστηκε τον τίτλο του και έφτασε τα 10 μετάλλια, πριν καν κλείσει τα 26 του χρόνια.

Στα Γρεβενά, τον τόπο καταγωγής του, επικράτησαν χθες -μετά τη μεγάλη του νίκη- ενθουσιασμός και πανηγύρια.

Όλοι μιλούν για τον Μίλτο, τον δικό τους Μίλτο, που κάνει περήφανη και τη χώρα και έχει δώσει τόσες μεγάλες χαρές.

«Είναι πολύ χαμηλών τόνων»

Η οικογένεια του «βασιλιά» των αλμάτων δηλώνει περήφανη με κάθε του διάκριση και κάνει λόγο για ένα παιδί χαμηλών τόνων.

«Κάθε μετάλλιο που παίρνει ο Μίλτος είμαστε περήφανοι. Ούτως ή άλλως είμαστε, πάρει δεν πάρει μετάλλιο. Με όσα έχει κάνει δεν μπορείς να νιώθεις κάτι διαφορετικό, μόνο υπερηφάνεια», δηλώνει στο MEGA ο θείος του χρυσού Ολυμπιονίκη.

Ερωτώμενος πώς είναι σαν παιδί, αναφέρει ότι «δεν του αρέσουν τα πολλά πολλά. Είναι χαμηλών τόνων και αυτό κάνει καλό στην καριέρα του».

«Δεν φαντάζομαι ότι είχε βλέψεις πως θα φτάσει τόσο ψηλά όταν ξεκίνησε. Αλλά είχε θέληση. Και όταν έχεις θέληση και μεράκι, φτάνεις εκεί που φτάνεις», συμπληρώνει.

Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει, κάθε φορά που ο Μίλτος Τεντόγλου πηγαίνει στα Γρεβενά, μετά την κατάκτηση μεταλλίου, «δεν μιλάει γι΄αυτά. Είναι χαρούμενος βέβαια, αλλά δεν είναι αυτός που θα δειχτεί».

Και προσθέτει: «Είναι ένα φυσιολογικό παιδί. Δεν αντιμετωπίζει τον κόσμο σαν πρωταθλητής. Είναι πολύ χαμηλών τόνων. Θα περπατήσει μέσα στον κόσμο και δεν θα καταλάβεις ότι αυτό το παιδί είναι πρωταθλητής, εκτός αν τον γνωρίζεις».

Τόσο ο Μίλτος Τεντόγλου όσο και ο προπονητής του έχουν αναφερθεί στις άσχημες συνθήκες του γηπέδου, όπου κάνουν προπονήσεις, με τον θείο του να σχολιάζει: «Κάτω από τέτοιες συνθήκες κάνει τέτοια άλματα και φέρνει την Ελλάδα τόσο ψηλά. Φανταστείτε να ήταν οι καλύτερες συνθήκες που θα μπορούσε να έχει ένας αθλητής τι θα έκανε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ