Άρση της απόφασης για τριετή αποκλεισμό των Ρώσων αθλητών

Άρση της απόφασης για τριετή αποκλεισμό των Ρώσων αθλητών

Η WANDA (παγκόσμια υπηρεσία αντι-ντόπινγκ) αποφάσισε να κάνει άρση της τιμωρίας για τον τριετή αποκλεισμό των Ρώσων αθλητών.

Η παγκόσμια υπηρεσία αντι-ντόπινγκ (WANDA) έλαβε την απόφαση για την άρση του τριετούς αποκλεισμού των Ρώσων αθλητών, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις. Η Ρωσική υπηρεσία αντι-ντόπινγκ (RUSADA) είχε αποβληθεί από τη WADA πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 και η ΔΟΕ δεν επέτρεψε στους Ρώσους να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες στη Βραζιλία, αλλά ούτε στους Χειμερινούς του 2018.

Ο πρόεδρος της υπηρεσίας αντι-ντόπινγκ, σερ Κρέγκ Ρίντι τόνισε πως για την πλήρη αποκατάσταση των αθλητών θα περάσει ένα χρονικό διάστημα, ενώ ξεκαθάρισε πως όλα συνέβησαν με αυστηρές προϋποθέσεις. Η απόφαση αυτή παρόλα αυτά ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, με αρκετές χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία να δηλώνουν απογοητευμένες με την άρση της WANDA, ζητώντας μάλιστα την αναλυτική περιγραφή του «προγράμματος ένταξης» των Ρώσων αθλητών.

Αναλυτικότερα όσα δήλωσε ο πρόεδρος της WANDA: «Από την Μάιο του 2018 έχουμε έρθει σε επαφή για να βρούμε μία λύση, ώστε να αγωνίζονται κανονικά οι Ρώσοι αθλητές. Η απόφαση αυτή συμπεριλαμβάνει την πρόσβαση της WANDA στη βάση δεδομένων και στα δείγματα εργαστηρίου της Μόσχας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ