Γλασκώβη 2019: Χάλκινο μετάλλιο η Κυριακοπούλου, εκτός βάθρου η Στεφανίδη

Γλασκώβη 2019: Χάλκινο μετάλλιο η Κυριακοπούλου, εκτός βάθρου η Στεφανίδη

Η άλτρια του Ανδρέα Τσώνη, πέρασε με την τρίτη τα 4,65 μ., ύψος που ήταν αρκετό για να της χαρίσει το πρώτο της μετάλλιο στον κλειστό στίβο. Για πρώτη φορά εκτός βάθρου η Στεφανίδη μετά το 2015.

Μία ακόμη επιτυχία για τα ελληνικά χρώματα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Γλασκώβης. Λίγο λίγο πριν το φινάλε της διοργάνωσης, η Νικόλ Κυριακοπούλου χάρισε στην χώρα μας το τέταρτο και τελευταίο μετάλλιο!

Συγκεκριμένα η έμπειρη αθλήτρια κατέλαβε την τρίτη θέση με 4,65 μ. και παρέμεινε στο βάθρο των νικητών των μεγάλων διοργανώσεων.

Η άλτρια του Ανδρέα Τσώνη ξεπέρασε με την δεύτερη τα 4.45 μ., άφησε στη συνέχεια τα 4,55 μ. κι έπειτα πέρασε με την τρίτη τα 4,65 μ., ύψος που ήταν αρκετό για να της χαρίσει το πρώτο της μετάλλιο στον κλειστό στίβο.

Αντιθέτως, η Κατερίνα Στεφανίδη δεν τα πήγε κακά και για πρώτη φορά από το 2015 και το Πεκίνο έμεινε  εκτός του βάθρου των νικητών.

Η Κυριακοπούλου ξεκίνησε από τα 4.45 που πέρασε με την 2η προσπάθεια, άφησε τα 4.55μ και συνέχισε στα 4.65μ που υπερέβη με την 2η. Στα 4.75μ είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες και κατετάγη 3η.

Η Στεφανίδη άρχισε τα άλματα από τα 4.65μ τα οποία πέρασε με την 3η προσπάθεια, αλλά στη συνέχεια δεν κατάφερε να περάσει τα 4.75μ κι έμεινε στην 4η θέση.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ρωσίδα Αντζέλικα Σιντόροβα με 4.85μ που ήταν και το φαβορί του τελικού, ενώ το ασημένιο πήρε η Βρετανίδα Χόλι Μπράντσοου με 4.75μ.

«Επιτέλους κατάφερα να πάρω ένα μετάλλιο στον κλειστό στίβο, που τόσο ήθελα. Είναι αλήθεια πως δεν περίμενα πως το 4,65 μ. θα ήταν ικανό να δώσει μετάλλιο. Θεωρώ πως πολλές αθλήτριες είχαν κόπωση από τον χθεσινό προκριματικό. Στα δοκιμαστικά ένοιωθα πολύ καλά, μέσα στον αγώνα άλλαξα αρκετά κοντάρια γιατί μου ήταν μαλακά. Είμαι χαρούμενη με το μετάλλιο, το οποίο θέλω να αφιερώσω στην κόρη μου, τον προπονητή μου και τον άνδρα και φυσικά σε όσους με πιστεύουν και με στηρίζουν».

Η Κυριακοπούλου αναφέρθηκε και στη συγκάτοικο της Βούλα Παπαχρήστου, που το πρωί αναδείχθηκε ασημένια πρωταθλήτρια Ευρώπης. «Η Βούλα γύρισε το μεσημέρι στο δωμάτιο με το ασημένιο μετάλλιο. Πριν φύγω μου είπε πήγαινε να το πάρεις να δείξεις τι είναι οι μάνες. Και το έκανα. Χαίρομαι για την ελληνική ομάδα, γιατί συνέχισε τις καλές εμφανίσεις. Εγώ τώρα κοιτάζω τον ανοιχτό με περισσότερη όρεξη για τη συνέχεια».

Από την πλευρά της η Στεφανίδη, είπε: «Τις τελευταίες ημέρες οι προπονήσεις που έκανα ήταν πολύ καλές και αυτός ήταν και ο λόγος που πίστευα πως μπορούσα να είμαι ανταγωνιστική στη διοργάνωση, Από την άλλη η σεζόν προπονητικά δεν εξελίχθηκε όπως θα έπρεπε οπότε δεν θα ρπέπει να με στεναχωρεί το γεγονός ότι έμειναν εκτός μεταλλίων.  Στο σημερινό αγώνα δεν είχα καλή αίσθηση με το κοντάρι και αυτό δεν μου επέτρεπε να είμαι όπως έπρεπε στα 4,75 μ., σε ένα ύψος που την φετινή σεζόν δεν είχα ξεπεράσει», είπε η Στεφανίδη που αναφέρθηκε και στους άμεσους στόχους της.

«Θα ξεκουραστούμε για κάποιο διάστημα, ωστόσο αυτή τη φορά επιλέξαμε να μην σταματήσουμε εντελώς την προπόνηση αλμάτων. Τις περισσότερες φορές μένουμε αρκετό καιρό έξω από τα άματα και αυτό στη συνέχεια μου δημιουργεί την αίσθηση πως μαθαίνω επί κοντώ και πάλι από την αρχή. Η χρονιά έχει μια μεγάλη πρόκληση και αυτή είναι η διοργάνωση της Ντόχα».

Η κατάταξη στον τελικό:

1.Αντζέλικα Σιντόροβα (Ρωσία)    4.85μ
2.Χόλι Μπράντσοου (Βρετανία)     4.75μ
3.Νικόλ Κυριακοπούλου (Ελλάδα)   4.65μ
4.Κατερίνα Στεφανίδη (Ελλάδα)    4.65μ
4.Αντζέλικα Μοζέρ (Ελβετία)      4.65μ
6.Ιρινα Ζουκ (Λευκορωσία)        4.65μ
7.Νινόν Γκιγιόν-Ρομαρέν (Γαλλία) 4.65μ
8.Μιχαέλα Μέλγερ (Σουηδία)       4.45μ

Τα μετάλλια της Κυριακοπούλου

2018 2η 4,80 μ. Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Α/Γ, Βερολινό
2015 3η 4,80 μ. Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού, Πεκίνο
2012 3η 4,60 μ. Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού,Ελσίνκι

https://www.instagram.com/p/Bujom3fI3NN/?utm_source=ig_web_copy_link

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ