Φιλιππίδης: «Μπορώ να συνεχίσω να αγωνίζομαι μέχρι τα 40 χρόνια μου»

Φιλιππίδης: «Μπορώ να συνεχίσω να αγωνίζομαι μέχρι τα 40 χρόνια μου»

Βρισκόμαστε λίγες ημέρες την έναρξη του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Ντόχα (27/9-6/10) και η συνομιλία μας με τον Κώστα Φιλιππίδη αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την διοργάνωση, λόγω και της εμπειρίας του.

Αυτή θα είναι η έκτη συμμετοχή του στη διοργάνωση και η έβδομη πρόκριση που κερδίζει και στη συζήτηση που έχουμε μαζί του μιλά για πράγματα τα οποία γνωρίζει καλά.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκφράζει την άποψη στο επί κοντώ θα διεξαχθεί ένας δύσκολος αγώνας, γιατί το αγώνισμα ανδρών είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο, ενώ οι αντίπαλοί του είναι ικανότατοι αθλητές και μπορούν να διαχειριστούν μια κατάσταση με τις συνθήκες που θα υπάρχουν στην Ντόχα.

Η συμβουλή του προς τα νεότερα μέλη της εθνικής ομάδας είναι ότι πρέπει να παραμείνουν προσγειωμένοι και ρεαλιστές, να έχουν την υγεία τους, να είναι υπομονετικοί και να μην βιάζονται στην καριέρα τους.

Τέλος σε ερώτηση για το γεγονός ότι βρίσκεται στα 33 χρόνια του και για πόσο ακόμη σκέπτεται να συνεχίσει την καριέρα του, είναι απόλυτος. Όπως είπε χαρακτηριστικά, ακόμη δεν γνωρίζει πότε θα αποσυρθεί, αφού αυτό μπορεί να το κάνει μετά τους Ολυμπιακούς του Τόκιο, αλλά δεν αποκλείει από τη στιγμή που θα είναι καλά στην υγεία του να συνεχίσει μέχρι τα 40 χρόνια του.

Κώστα ένα ακόμη παγκόσμιο πρωτάθλημα, ένας ακόμη στόχος στην καριέρα σου:

«Είμαι σε καλή κατάσταση και η προετοιμασία μου έχει πάει καλά. Η χρονιά αγωνιστικά ήταν καλή και ήμουν αρκετά σταθερός. Βρίσκομαι σε καλή κατάσταση στην 6η συμμετοχή μου σε Παγκόσμιο ανοικτού και αυτό φάνηκε και στον πρόσφατο αγώνα Ευρώπης – ΗΠΑ στο Μινσκ, όπου πέρασα τα 5.75μ, την καλύτερη εφετινή μου επίδοση και αυτό είναι ένα πολύ καλό σημάδι ότι βρίσκομαι σε ένα καλό επίπεδο ενόψει της διοργάνωσης.

Είχες προκριθεί σε παγκόσμιο και το 2012, αλλά τότε είχες έναν τραυματισμό:

«Όπως είπα ήδη για μένα θα είναι η 6η φορά που θα αγωνιστώ σε παγκόσμιο πρωτάθλημα ενώ παράλληλα είναι και η 7η πρόκριση που παίρνω για την διοργάνωση, γιατί το 2012 στο Λονδίνο δεν μπόρεσα να πάω, αφού απέσυρα τη συμμετοχή μου τελευταία μέρα , λόγω τραυματισμού στο γόνατο και δεν πρόλαβα να αποθεραπευτώ».

Τι πιστεύεις για τον αγώνα που θα δώσεις στην Ντόχα;

«Θα είναι ένας δύσκολος αγώνας, γιατί το επί κοντώ ανδρών είναι σε υψηλό επίπεδο. Έχει μεγάλες επιδόσεις και γενικότερα υψηλό μέσο όρο των αθλητών. Πρώτος στόχος μου η είσοδος στον τελικό, κάτι αρκετά δύσκολο και στη συνέχεια να δώσω εκεί τη μάχη, σε έναν εντελώς διαφορετικό αγώνα, που θεωρώ ότι θα είναι ανοικτός για όλους και όλα μπορούν να συμβούν».

Ποιοι πιστεύεις ότι θα ξεχωρίσουν, με δεδομένο ότι το παγκόσμιο διεξάγεται αργότερα από το συνηθισμένο και αν κάποιοι καταφέρουν να ανταπεξέλθουν σε αυτό;

«Ξεκινήσαμε τη σεζόν στις 3 Μαϊου από το Diamond League της Ντόχα και μετά από πέντε μήνες τελειώνουμε τη σεζόν στο ίδιο μέρος, την Ντόχα. Επειδή αγωνίστηκα σε αρκετούς αγώνες με τους ξένους συναθλητές το καλοκαίρι, είδα ότι έγιναν πολλές μεγάλες επιδόσεις και ρεκόρ στα μέσα της σεζόν. Φυσικά μιλάμε για αθλητές πολύ υψηλού επιπέδου, σταθερούς, ταλαντούχους, που σίγουρα μπορούν να διαχειριστούν μια κατάσταση τέτοια και για το λόγο αυτό πιστεύω ότι το επίπεδο θα είναι υψηλό. Βέβαια είναι απρόβλεπτο το άλμα επί κοντώ, δεν μπορείς να ξέρεις τι θα συμβεί, είναι και το τέλος της σεζόν, αλλά όπως είπα είναι ικανότατοι αθλητές και μπορούν να διαχειριστούν μια κατάσταση».

Σε τι ύψος θα κριθεί η πρόκριση στον τελικό;

«Έχουμε δει ότι ειδικά οι προκριματικοί είναι από τους πιο αλλόκοτους αγώνες. Εχουμε δει απίστευτα πράγματα. Ότι και να σας πω θα είναι δώρο άδωρο αυτή τη στιγμή».

Εκτός από εσένα ποιοι άλλοι Έλληνες πιστεύεις ότι μπορούν να διακριθούν;

«Πολλά παιδιά. Μπορούμε να έχουμε μετάλλια, μπορούμε να έχουμε διακρίσεις, αλλά για μένα καλό θα είναι να είμαστε προσγειωμένοι. Γιατί κάθε φορά ξεκινάμε τους αγώνες με απίστευτες προσδοκίες κλπ. Να είμαστε προσγειωμένοι και ρεαλιστές. Εγώ πιστεύω στην ομάδα και το έχω πει πολλές φορές στο παρελθόν, τα παιδιά όλα είναι ικανότατα και πιστεύω ότι θα πάμε αρκετά καλά»
Για πόσα χρόνια ακόμη θα συνεχίσεις; Είσαι στα 33 χρόνια σου:

«Αυτό δεν το ξέρω. Μπορεί μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες να αποσυρθώ. Μπορεί να πηδάω μέχρι τα 40 χρόνια μου. Αυτό δεν το ξέρω. Από τη στιγμή που είμαι καλά στην υγεία μου και δεν έχω κανένα πρόβλημα υγείας μπορώ να συνεχίσω μέχρι και τα 40»…..

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ