Νέο παγκόσμιο ρεκόρ στο επί κοντώ από τον Ντουπλάντις

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ στο επί κοντώ από τον Ντουπλάντις

Ιστορία έγραψε στο Τόρουν της Πολωνίας ο Άρμαντ Ντουπλάντις, με τον 20χρονο Σουηδό να καταρρίπτει το παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ, με επίδοση 6,17μ.

Ιστορικό ρεκόρ για τον νεαρό Σουηδό Άρμαντ Ντουπλάντις στο επί κοντώ. Ο 20χρονος άλτης με 6.17μ (στη 2η προσπάθεια) σημείωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ στο μίτινγκ κλειστού στίβου στο Τόρουν της Πολωνίας και κατέρριψε το προηγούμενο του Γάλλου Ρενό Λαβιλενί με 6.16μ από τον Φεβρουάριο του 2014 στο Ντόνετσκ της Ουκρανίας.

Ξεκινώντας τον αγώνα από τα 5.51 συνέχισε στα 5.72 και μετά στα 5.92 και 6.01. Στη συνέχεια δοκίμασε στα 6.17 μέτρα που πέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια, γνωρίζοντας την αποθέωση από τους φιλάθλους του κλασικού αθλητισμού.

Ο Σουηδός είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο της Ντόχα, ενώ στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης το 2018 στο Βερολίνο.

«Είναι κάτι που ήθελα από τότε που ήμουν τριών ετών. Είναι μία μεγάλη σεζόν, αλλά είναι κι ένας καλός τρόπος για να ξεκινήσει!», ήταν οι δηλώσεις του 20χρονου μετά την ιστορική επίδοση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ