Αποσύρθηκε στα 29 του από την ενεργό δράση ο Τσάκωνας

Αποσύρθηκε στα 29 του από την ενεργό δράση ο Τσάκωνας

Ο Λυκούργος Τσάκωνας ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση στα 29 του χρόνια.

Ο Λυκούργος Τσάκωνας, ένας από τους κορυφαίους σπρίντερ όλων των εποχών στην Ελλάδα, έκανε γνωστό με ανάρτησή του στο διαδίκτυο ότι βάζει οριστικά τέλος στην καριέρα του. Ο Λάκωνας αθλητής αποφάσισε στα 30 του χρόνια (γεννημένος στις 8/3/1990 στη Σπάρτη) να αποχωρήσει από το στίβο και να γυρίσει σελίδα στη ζωή του.

Ο Τσάκωνας, ο οποίος δεν ξεχνά να ευχαριστήσει τους προπονητές του Γιώργο Παναγιωτόπουλο, Άρη Βισκαδουράκη, καθώς και τους γονείς του, ήταν έβδομος το 2010 στον τελικό των 200μ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βαρκελώνης, θέση που κατέκτησε και το 2014 στη Ζυρίχη. Το 2011 πανηγύρισε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 στην Οστράβα και το 2013 αναδείχθηκε νικητής στους Μεσογειακούς αγώνες.

Το 2015 ήταν μια από τις καλύτερες χρονιές του, όχι μόνο γιατί διένυσε τα 200μ σε 20.09 στο Diamond League της Ρώμης, αλλά επειδή έφτασε πολύ κοντά σε πρόκριση στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Πεκίνο. Στη διάρκεια της καριέρας του έχει καταγράψει πέντε κούρσες κάτω από το 20.30. Συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 και του 2016, όπου έφτασε μέχρι τον ημιτελικό των 200 μέτρων, ενώ βοήθησε με όλες του τις δυνάμεις και την εθνική ομάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ