Το Νοέμβριο στο CAS η έφεση του RUSADA

Το Νοέμβριο στο CAS η έφεση του RUSADA

Η υπόθεση για τον αποκλεισμό των Ρώσων από τους Ολυμπιακού Αγώνες θα εξεταστεί στις αρχές του ερχόμενου Νοεμβρίου, όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη (2/06) από το Ανώτατο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάνης (CAS).

Ο οργανισμός αντιντόπινγκ της Ρωσίας (RUSADA) κατέθεσε έφεση κατά του τετραετούς αποκλεισμού από τους Ολυμπιακούς Αγώνες που έχει επιβληθεί στη χώρα, αλλά και άλλα σπουδαία αθλητικά γεγονότα.

Η υπόθεση θα εξεταστεί στις αρχές του ερχόμενου Νοεμβρίου, όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη (2/06) από το Ανώτατο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάνης (CAS).

Σε μία λίστα ακροάσεων που δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα του, το CAS αναφέρει ότι η προσφυγή του RUSADA κατά των κυρώσεων που επιβλήθηκαν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντιντόπινγκ (WADA) θα εκδικαστεί μέσα στο διάστημα 2-5 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Πέρυσι ο WADA απαγόρευσε στους Ρώσους αθλητές να αγωνιστούν με την σημαία της χώρας τους στα μεγάλα αθλητικά ραντεβού, συμπεριλαμβανομένων και των Ολυμπιακών Αγώνων, για 4 χρόνια, αφότου διαπιστώθηκε ότι η Μόσχα παρείχε ιατρικά εργαστηριακά δεδομένα.

Οι κυρώσεις απαγορεύουν επίσης στην Ρωσία να φιλοξενήσει ή, να θέσει υποψηφιότητα για σπουδαία αθλητικά events για περίοδο τεσσάρων ετών.

Ο RUSADA τέθηκε σε αναστολή το 2015, αφού ο WADA βρήκε στοιχεία μαζικού ντόπινγκ στον αθλητισμό της Ρωσίας. Το CAS διευκρινίζει ότι η ακρόαση θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών «λόγω απουσίας μίας συμφωνίας μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων», παρότι ο WADA αιτήθηκε να διεξαχθεί δημόσια η διαδικασία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ