Τζόκοβιτς : «Το τένις έχει γίνει βιομηχανία»

Τζόκοβιτς : «Το τένις έχει γίνει βιομηχανία»

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ στους διοργανωτές του Αυστραλιανού Όπεν για το γεγονός ότι αναγκάστηκε να αγωνιστεί κάτω από αφόρητη ζέστη κόντρα στον Γκαέλ Μονφίς.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν αποκλείοντας τον Γκαέλ Μονφίς με 3-1 σετ, σ’ έναν αγώνα που διεξήχθη με τη θερμοκρασία στους 40 βαθμούς κελσίου και με αφόρητη ζέστη.

Ο Γάλλος τενίστας φάνηκε να έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα, καθώς από το τρίτο σετ και μετά έδειχνε εξουθενωμένος. Χαρακτηριστικό των δυσκολιών που αντιμετώπισαν οι δύο αθλητές είναι το γεγονός ότι υπέπεσαν σε μεγάλο αριθμό διπλών λαθών, 11 ο Νόλε και 15 ο Μονφίς.

Σε αυτό αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα ο Τζόκοβιτς, με τον Σέρβο τενίστα να κάνει λόγο για βιομαχονοποίηση του αθλήματος.

«Ήταν πολύ δύσκολες συνθήκες. Από τις πλέον δύσκολες που έχω κληθεί να αγωνιστώ. Παλέψαμε και οι δύο κόντρα σε αυτές. Εκείνος φαινόταν δυσκολεύεται περισσότερο ιδιαίτερα στο τέλος του δεύτερου σετ και ολόκληρο το τρίτο. Υπήρξαν στιγμές που και οι δύο έπρεπε να πάρουμε μια παραπάνω ανάσα για να τα καταφέρουμε» είπε χαρακτηριστικά ο Νόλε.

Στη συνέχεια σχολίασε: «Είναι (σ.σ ο Μονφίς) ένας από τους καλύτερους αθλητές. Φέτος δεν έχει χάσει πολλά παιχνίδια, κέρδισε και ένα τουρνουά. Είχε αυτοπεποίθηση. Ξεκίνησε καλά… Αλλά ξέρετε είναι από εκείνες τις μέρες που πρέπει να είσαι δυνατός και πνευματικά».

Τέλος, ο Τζόκοβιτς αναφέρθηκε στη βιομηχανοποίηση του αθλήματος: «Ήταν ένα παιχνίδι στο όριο. Είμαστε μέρος μιας βιομηχανίας. Το άθλημά μας έχει βιομηχανία όπως και όλα τα άλλα σπορ. Είναι περισσότερο μπίζνες παρά άθλημα. Πολλές φορές δε μου αρέσει αυτό. Όπως κάποιος έχει αρχίζει να παίζει, αγωνίζεται για τη χαρά του παιχνιδιού, το πάθος του να είσαι μέρος αυτού.

Είμαστε ευλογημένοι βέβαια που έχουμε λύσει το οικονομικό μας προβλήματα. Την ίδια στιγμή το πιο σημαντικό είναι η υγεία μας και τι γίνεται μετά το τέλος της καριέρας μας, όταν θα είσαι 30,35. Υπάρχουν πολλοί παίκτες που το παλεύουν. Δεν μπορούν να περπατήσουν, να τρέξουν να κάνουν βαδίζουν. Παλεύουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο για να έχουν μια φυσιολογική ζωή.»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ