Australian Open : Θρίαμβος της Βοζνιάκι

Australian Open : Θρίαμβος της Βοζνιάκι

Η Κάρολον Βοζνιάκι κατέκτησε το Australian Open, επικρατώντας στον τελικό με 2-1 της Σιμόνα Χάλεπ.

Η Καρολίν Βοζνιάκι ήταν η νικήτρια του τελικού στο Austalian Open καθώς επικράτησε με 2-1 της Σιμόνα Χάλεπ (7-6, 4-6, 6-4) , κατακτώντας έτσι το πρώτο Grand Slam της καριέρας της. Πρόκειται για μια ιστορική μέρα για την 27χρονη τενίστρια, καθώς έγινε η πρώτη τενίστρια από την Δανία που κατακτά Grand Slam.

Ο τελικός ήταν συγκλονιστικός και είχε διάρκεια 2 ώρες και 50 λεπτά! τενίστρια από τη Δανία πήρε το πρώτο σετ με 7-6 (7-2 στο τάι-μπρέικ). Η Χάλεπ πήρε το δεύτερο σετ με 6-3 και ισοφάρισε, με αποτέλεσμα ο τίτλος να κριθεί στο τρίτο. Εκεί η 27χρονη Βοζνιάκι επικράτησε με 6-4 και κατέκτησε το τρόπαιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτός ήταν ο τρίτος τελικός στην καριέρα της Βοζνιάκι σε τουρνουά Grand Slam, ύστερα από τους δύο χαμένους τελικούς της στο US Open (2009, 2014). Η κατάκτηση του τροπαίου στο Όπεν Αυστραλίας θα επιτρέψει στη Βοζνιάκι να «σκαρφαλώσει» στο Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, η νέα… έκδοση της οποίας θα ανακοινωθεί αύριο (28/1).

Από την πλευρά της, η Σιμόνα Χάλεπ ηττήθηκε για τρίτη φορά στην καριέρα της σε τελικό τουρνουά Grand Slam, καθώς προηγήθηκαν δύο χαμένοι τελικοί της στο Roland Garros (2014, 2017).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ