Το WTA του 2021 αρχίζει στο Άμπου Ντάμπι

Το WTA του 2021 αρχίζει στο Άμπου Ντάμπι

Το επαγγελματικό γυναικείο τένις ξεκινάει στο Άμπου Ντάμπι...

Στο Αμπου Ντάμπι ξεκινάει η νέα σεζόν στο γυναικείο επαγγελματικό τένις, όπως ανακοίνωσε η WTA, η οποία έδωσε στη δημοσιότητα το αγωνιστικό πρόγραμμα των πρώτων επτά εβδομάδων για το Tour του 2021. Την «αυλαία» της σεζόν θα ανοίξει το Όπεν του Αμπου Ντάμπι, το οποίο είναι της κατηγορίας WTA 500 και θα διεξαχθεί το διάστημα 5-13 Ιανουαρίου.

Τα προκριματικά για το Όπεν Αυστραλίας θα λάβουν χώρα στο Ντουμπάι το διάστημα 10-13 Ιανουαρίου, ενώ μετά το τέλος τους οι νικήτριες και τα τιμ υποστήριξής τους θα μεταβούν στην Αυστραλία, όπου θα μείνουν υποχρεωτικά σε καραντίνα για δύο εβδομάδες.

Μετά την περίοδο της καραντίνας θα διεξαχθούν ταυτόχρονα δύο τουρνουά WTA 500 στη Μελβούρνη το διάστημα 31 Ιανουαρίου-7 Φεβρουαρίου. Το Όπεν Αυστραλίας του 2021 θα λάβει χώρα το διάστημα 8-21 Φεβρουαρίου και θα περιλαμβάνει αγώνες σε μονά, διπλά και μεικτά διπλά.

Κατά τη δεύτερη εβδομάδα του Όπεν Αυστραλίας θα διεξαχθεί ένα τουρνουά κατηγορίας WTA 250, το οποίο θα επιτρέψει σε αθλήτριες να παραμείνουν στη Μελβούρνη και να αγωνιστούν για τρίτη διαδοχική εβδομάδα.

Στο μεταξύ, η WTA ανακοίνωσε ότι, λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών και της υποχρεωτικής καραντίνας, τα τουρνουά WTA 250 σε Όκλαντ και Σενζέν δεν θα διεξαχθούν το 2021, αλλά είναι προγραμματισμένο να επιστρέψουν στο καλαντάρι του WTA Tour το 2022.

Η WTA καταλήγει στην ανακοίνωσή της τονίζοντας ότι συνεχίζει να παρακολουθεί στενά την εξελισσόμενη κατάσταση των τουρνουά για το υπόλοιπο του 2021 και τις επόμενες εβδομάδες θα ανακοινώσει ένα πιο εκτεταμένο καλαντάρι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ