Θρίαμβος του Ρούμπλεφ στο Ρότερνταμ (2-0 σετ)

Θρίαμβος του Ρούμπλεφ στο Ρότερνταμ (2-0 σετ)

Ο Αντρέι Ρούμπλεφ μετά τη νίκη του επί του Στέφανου Τσιτσιπά νίκησε και τον Μάρτον Φούτσοβιτς με 2-0 σετ και κατέκτησε το ATP 500 του Ρότερνταμ.

Από τη στιγμή που νίκησε τον Στέφανο Τσιτσιπά στον πρώτο ημιτελικό του Σαββάτου (6/03) ο Αντρέι Ρούμπλεφ ήταν ο μεγάλος νικητής στο τουρνουά ATP 500 του Ρότερνταμ, επικρατώντας στο σημερινό τελικό με 2-0 σετ (7-6 (4), 6-4) του Μάρτον Φούτσοβιτς!

Ο 23χρονος Ρώσος τενίστας μπορεί να μην έχει πανηγυρίσει ακόμη σε τουρνουά Masters 1000 ή, σε Grand Slam, ωστόσο, προς το παρόν είναι πραγματικά ανίκητος στα ATP 500! Η επιτυχία του στο Open της ολλανδικής πόλης ήταν η 20ή σε αυτό το επίπεδο αγώνων και ο τίτλος που κατέκτησε ο 4ος σε 500ρι τουρνουά και 8ος συνολικά στην καριέρα του.

Από την πλευρά του ο 29χρονος Μάρτον Φούτσοβιτς, που χρειάστηκε έξι νίκες μέχρι να φτάσει στον τελικό μιας και ξεκίνησε την προσπάθειά του από τους προκριματικούς, αποδείχθηκε κάτι παραπάνω από ανταγωνιστικός, αλλά ο Ρούμπλεφ ήταν αποφασισμένος να μην αφήσει την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη κι έδειξε πιο ψύχραιμος στα κρίσιμα σημεία του οριακού πρώτου σετ!

Μετά την επιτυχία του αυτή ο νεαρός τενίστας θ΄ αναχωρήσει άμεσα με προορισμό την Ντόχα, όπου θα συμμετάσχει στο ATP 250 τουρνουά (με την παρουσία του Ρότζερ Φέντερερ) ως νο3 του ταμπλό.

Στην παγκόσμια κατάταξη της ATP θα παραμείνει στο νο 8, που είναι και career high, σε αντίθεση με τον Φούτσοβιτς που ανέβηκε 13 θέσεις και βρίσκεται στο νο 46.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ