Τσιτσιπάς : «Είμαι περήφανος για τον τρόπο που πάλεψα»

Τσιτσιπάς : «Είμαι περήφανος για τον τρόπο που πάλεψα»

Στη συνέντευξη τύπου έπειτα από την πρόκριση στην τετράδα του Mexican Open, ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Φίλιξ Οζέ Αλιασίμ.

Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι δύο ωρών και τριών λεπτών ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με 7-5, 4-6, 6-3 του 20χρονου Καναδού Φιλίξ Οζέ Αλιασίμ και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στα ημιτελικά του Mexican Open.

Στη συνέντευξη τύπου έπειτα από την πρόκρισή του στην τετράδα ο Έλληνας τενίστας δήλωσε: «Ήταν ένα ματς υψηλής έντασης, παίξαμε και οι δύο εκπληκτικά. Σερβίραμε και οι δύο εξαιρετικά. Γενικά γινόταν ολοένα και πιο έντονο όσο περνούσε η ώρα. Στάθηκα τυχερός στο τέλος, με τα δύο διπλά λάθη του Φίλιξ. Ήταν αποτέλεσμα της πίεσης. Είμαι περήφανος για τον τρόπο που πάλεψα μετά από εκείνο το 0-30 προς το τέλος του ματς, στο γκέιμ πριν κάνω το μπρέικ. Γενικά έμαθα πράγματα από αυτό το ματς. Δημιουργούμε ένα σημαντικό rivalry με τον Φίλιξ και θα έρθουν πολλά τέτοια παιχνίδια στο μέλλον».

Στη συνέχεια ο Νο6 αθλητής στην παγκόσμια κατάταξη συνέχισε μιλώντας για τις… επιστροφές του: «Σε μερικά γκέιμς ούτε καν πλησίασα το μπρέικ, δεν έβαλα καθόλου πίεση. Οι επιστροφές είναι σημαντικές κόντρα σε τέτοιους παίκτες. Αν καταφέρεις να επιστρέψεις μπάλες και να αρχίσεις το ράλι, παίρνεις το προβάδισμα. Σκοπεύω να γίνω καλύτερος σε αυτόν τον τομέα, υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης.. Το να δημιουργήσω ευκαιρίες επίθεσης από τις επιστροφές, μπορεί να βοηθήσει πολύ το παιχνίδι μου».

Κλείνοντας, ο Έλληνας τενίστας αναφέρθηκε πιο αναλυτικά στη… κόντρα με τον Φίλιξ, εξυμνώντας τον νεαρό Καναδό: «Έχουμε πολλά ακόμα να δώσουμε στο tour και αυτό σημαίνει ότι θα τεθούμε αντιμέτωποι πολλές φορές ακόμα. Ο καθένας έχει την προσωπικότητά του και το στυλ του και αυτό δίνει πολλά στο άθλημα. Και είναι σημαντικό να υπάρχουν παίκτες σαν αυτόν, πειθαρχημένοι, πολύ καλοί σε αυτό που κάνουν, ήρεμοι στο γήπεδο, σε αντίθεση με άλλους που είναι κακοί losers, σπάνε ρακέτες και έχουν κακή εικόνα. Είναι ωραίο που είναι ήρεμος και συγκροτημένος».

Υπενθυμίζουμε ότι ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει αύριο (20/3) στις 6 το πρωί τον 19χρονο Ιταλό, Λορέντζο Μουζέτι για μια θέση στον τελικό της διοργάνωσης. Στον άλλο ημιτελικό θα αναμετρηθούν οι Γερμανοί Κέπφερ και Ζβέρεφ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ