Μαϊάμι : Ανετη νίκη και πρόκριση στον τρίτο γύρο για τον Τσιτσιπά (vid)

Μαϊάμι : Ανετη νίκη και πρόκριση στον τρίτο γύρο για τον Τσιτσιπά (vid)

Ο Ελληνας τενίστας επικράτησε με 6-1, 6-4 του Νταμίρ Τζουμχούρ και προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του τουρνουά που γίνεται στο Μαϊάμι.

Χαμηλό αποδείχθηκε το εμπόδιο του Νταμίρ Τζουμχούρ για τον Στέφανο Τσιτσιπά, με τον Ελληνα τενίστα να παίρνει εύκολα τη νίκη με 2-0 σετ (6-1, 6-4) και μαζί την πρόκριση για τον τρίτο γύρο του τουρνουά που γίνεται στο Μαϊάμι. Ο 22χρονος κυριάρχησε στο κορτ και χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα απολύτως πρόβλημα έφτασε σε μια πολύ εύκολη νίκη.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το Νο.5 του κόσμου και Νο.2 του ταμπλό στο Μαϊάμι χρειάστηκε μόλις 1 ώρα και 9 λεπτά για να καταφέρει να ξεπεράσει το εμπόδιο του Βόσνιου, ενώ στον τρίτο γύρο ο Στέφανος θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Μπέντενε-Νισικόρι.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που θα βρεθεί στον τρίτο γύρο του Μαϊάμι ο Τσιτσιπάς, ο οποίος το 2018 είχε βρεθεί στους 16 της διοργάνωσης.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Στέφανος δεν έδωσε καμία ευκαιρία για μπρέικ στον Τζουμχούρ, ενώ αντίθετα έσπασε 3 φορές το σερβίς του αντιπάλου του. Δύο στο πρώτο σετ και μία στο δεύτερο. Από εκεί και πέρα, ο Τσιτσιπάς είχε 18 και μόλις 9 αβίαστα λάθη, ενώ ο Νταμίρ είχε 21-17. Στους άσους η διαφορά ήταν… χαοτική με τον Ελληνα τενίστα να έχει 6 και τον Βόσνιο μόλις 1.

Ο συμπατριώτης μας μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και με γρήγορο μπρέικ προηγήθηκε με 2-0, ενώ στη συνέχεια σέρβιρε σωστά και έφτασε στο 3-0. Ο Βόσνιος σέρβιρε για να μειώσει σε 3-1, αλλά ο Στέφανος πέτυχε νέο μπρέικ και έκανε το 4-0, ενώ λίγο αργότερα πήρε το πρώτο σετ με 6-1 games.

Στο δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς μπήκε αποφασισμένος να κάνει νωρίς το μπρέικ και να τελειώσει ουσιαστικά το παιχνίδι. Στο τρίτο game κατάφερε να σπάσει το σερβίς του Βοσνίου και να προηγηθεί με 2-1. Στη συνέχεια κράτησε εύκολα τα σερβίς του, έκανε συντήρηση δυνάμεων και με 6-4 έκανε το 2-0 στα σετ και προκρίθηκε με επιβλητικό στον τρίτο γύρο της διοργάνωσης.

Δείτε τα highlights της αναμέτρησης:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ