ΕΠΙΚΗ Σάκκαρη, πέταξε εκτός το Νο.2 του κόσμου! (2-0)

ΕΠΙΚΗ Σάκκαρη, πέταξε εκτός το Νο.2 του κόσμου! (2-0)

Η Ελληνίδα τενίστρια με επική εμφάνιση επικράτησε με 6-0, 6-4 της Ναόμι Οσάκα, Νο.2 στην παγκόσμια κατάταξη και προκρίθηκε στα ημιτελικά του τουρνουά που γίνεται στο Μαϊάμι.

Σαρωτική, ισοπεδωτική, ονειρική! Ο,τι και να γράψει κανείς για τη Μαρία Σάκκαρη θα είναι λίγο. Η Ελληνίδα τενίστρια πραγματοποιώντας μια από τις καλύτερες εμφανίσεις στην καριέρα της, απέκλεισε με 6-0, 6-4 το Νο. 2 της παγκόσμιας κατάταξης και κάτοχο του Αυστραλιανό Οπεν, Νάομι Οσάκα, και προκρίθηκε στα ημιτελικά του τουρνουά που πραγματοποιείται στο Μαϊάμι.

Η 25χρονη κυριάρχησε στο κορτ και έκανε την Οσάκα να μοιάζει με παίκτρια της σειράς. Μια πολύ σπουδαία νίκη για την Μαρία, που απέδειξε περίτρανα για μια ακόμα φορά ότι είναι γεννημένη για μεγάλα πράγματα. Η συμπατριώτισσά μας ήταν ισοπεδωτική και δεν άφησε κανένα περιθώριο στην Οσάκα, που έδειχνε να τα έχει χαμένα από τα δυνατά και σωστά τοποθετημένα χτυπήματα της Σάκκαρη.

Η Μαρία νίκησε για δεύτερη φορά την Νάομι, που έχει στο παλμαρέ της 4 τίτλους Γκραντ Σλαμ και θεωρείται ως η διάδοχος της Σερένα Γουίλιαμς, αφού την είχε κερδίσει και το 2018 στο Σινσινάτι. Με αυτή τη νίκη η συμπατριώτισσά μας προκρίθηκε στους «4» του Μαϊάμι και περίμενε πλέον να μάθει την αντίπαλό της, η οποία θα προκύψει από το ζευγάρι της Αντρεέσκου με την Τόρμο.

Παράλληλα, η Σάκκαρη, η οποία ξεκίνησε την περιπέτειά της στο τουρνουά του Μαϊάμι από το Νο. 25 της WTA, μετά την πρόκρισή της στα ημιτελικά θα επιστρέψει στο Top-20 και θα συνεχίσει την… αναρρίχησή της στην παγκόσμια κατάταξη.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Ελληνίδα τενίστρια τελείωσε το παιχνίδι με μόλις 5 αβίαστα λάθη, ενώ είχε 22 winners. Εσπασε πέντε φορές το σερβίς της Οσάκα και κέρδισε συνολικά 64 πόντους, ενώ η τενίστρια από την Ιαπωνία είχε 22 winners, 23 αβίαστα λάθη και έκανε μόλις ένα μπρέικ.

Η Μαρία μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε να κάνει μπρέικ μόλις στο πρώτο σέρβις γκέιμ. Η Σάκκαρη προηγήθηκε με 1-0 και λίγο αργότερα με νέο μπρέικ έκανε το 3-0. Η Ελληνίδα τενίστρια με την ψυχολογία στα ύψη, «έσπασε» για τρίτη φορά το σερβίς της Ασιάτισσας και έκανε το 5-0, ενώ στη συνέχεια σέρβιρε σωστά για το 6-0 στα games και το 1-0 στα σετ.

Στο δεύτερο σετ η Μαρία είχε τρία break points στο πρώτο σέρβις game, αλλά δεν κατάφερε να τα εκμεταλλευτεί, με την Οσάκα μάλιστα στη συνέχεια να κάνει μπρέικ και να προηγείται με 2-0. Η τενίστρια από την Ιαπωνία βρέθηκε ακόμα και στο 4-1, αλλά η Σάκκαρη δεν πτοήθηκε. Με πέντε σερί games, εκ των οποίων τα δύο ήρθαν με break, έκανε το 6-4 και πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη.

Δείτε τα highlights της αναμέτρησης:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ