Τσιτσιπάς : Η ιστορία της μητέρας του που τον έκανε να συγκινηθεί (vids)

Τσιτσιπάς : Η ιστορία της μητέρας του που τον έκανε να συγκινηθεί (vids)

Πριν από 40 χρόνια, η Γιούλια Σαλνίκοβα κατέκτησε το τρόπαιο στο Μόντε Κάρλο ως τζούνιορ. Ο Στέφανος αναφέρθηκε στη μητέρα του και στον τίτλο που είχε πάρει το 1981.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε στον τελικό του Μόντε Κάρλο με 2-0 σετ του Αντρέι Ρούμπλεφ (6-3, 6-3) και έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος Ελληνας που κατακτά τίτλο Masters 1000.

Στις δηλώσεις που έκανε μετά την απονομή του βαρύτιμου τροπαίου, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε ειδική αναφορά στον πρώτο του προπονητή, Γιώργο Φουντούκο, με τον οποίο συνεργάστηκε για αρκετά χρόνια στον όμιλο Γλυφάδας, όταν έκανε τα πρώτα του βήματα στο τένις. Εκτός από τον πρώτο του προπονητή, στις δηλώσεις που έκανε ο Ελληνας τενίστας αναφέρθηκε σε μια πολύ όμορφη ιστορία, που είχε πρωταγωνίστρια τη μητέρα του,  Γιούλια Σαλνίκοβα.

Η μητέρα του Στέφανου ήταν επίσης τενίστρια και μάλιστα υπήρξε Νο.1 στα τζούνιορ, στη Σοβιετική Ενωση. Η Γιούλια το 1981 κατέκτησε τον τίτλο στα juniors στο τουρνουά του Μόντε Κάρλο, με τον Στέφανο να αναφέρεται στην σπουδαία επιτυχία της μητέρας του, εμφανώς συγκινημένος. Ο Ελληνας τενίστας, Νο.5 στον κόσμο, όπως και η μητέρα του το 1981, έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου στο Μόντε Κάρλο. Με μόνη διαφορά ότι η Γιούλια πήρε το τρόπαιο στα juniors  και ο «Στεφ» σε επαγγελματικό επίπεδο. Μια υποσημείωση, η οποία δεν έχει καμία αξία για την οικογένεια Τσιτσιπά, με τον Στέφανο να κάνει για μια ακόμα αφορά φορά περήφανους όλους τους Ελληνες.

Αξίζει να σημειώσουμε μάλιστα ότι τουρνουά του Μόντε Κάρλο ήταν από τα πρώτα που είδε από κοντά ως παιδί ο Στέφανος, με τον συμπατριώτη μας σήμερα να… εκπληρώνει την προφητεία του γιατρού, που βοήθησε τη μητέρα του να τον γεννήσει. «Ο γιατρός που με βοήθησε να γεννήσω αυτό το παιδί, μου είπε πως ο Στέφανος βγήκε με το χέρι ψηλά, σαν τενίστας. Πάντα ήξερα ότι θα κάνει κάτι σχετικό με το τένις, αλλά δεν ήξερα τι», είχε αναφέρει σε συνέντευξή της η Γιούλια.

Ο Στέφανος δεν ξεχνάει την ιστορία της οικογένειάς του. Δεν θα ξεχάσει επίσης ποτέ την εμπειρία που έζησε ως παιδί στο Μόντε Κάρλο. Γι’ αυτό και στην αφιέρωση που έγραψε στην κάμερα μετά τη νίκη του επί του Αντρέι Ρούμπλεφ, ανέφερε: «τα πάντα αρχίζουν από το Μόντε Κάρλο».

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του μετά την απονομή:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ