Σκορπάει… τρόμο ο Στέφανος Τσιτσιπάς (vids)

Σκορπάει… τρόμο ο Στέφανος Τσιτσιπάς (vids)

Ο Τσιτσιπάς πετάει από νίκη σε νίκη και σκορπάει… τρόμο στους αντιπάλους του. Σε 7 ματς στη χωμάτινη σεζόν έχει ισάριθμες νίκες, χωρίς μάλιστα να χάσει ούτε ένα σετ – Μετά το Μόντε Κάρλο, οδεύει ολοταχώς και για την κατάκτηση του τίτλου στην Βαρκελώνη.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση και έχει ξεκινήσει με εντυπωσιακό τρόπο την περιπέτειά του στη χωμάτινη σεζόν. Ο Ελληνας τενίστας την περασμένη Κυριακή πήρε τον τίτλο στο Μόντε Κάρλο και αυτή την εβδομάδα θέλει να κατακτήσει τον τρόπαιο στην Βαρκελώνη.

Το μεσημέρι της  Πέμπτης ο 22χρονος επικράτησε με 7-5, 6-3 του Αλεξ Ντε Μινόρ και προκρίθηκε στα προημιτελικά του 500άρι τουρνουά που γίνεται στην ισπανική πόλη και την Παρασκευή θα αντιμετωπίσει τον Φέλιξ Οζιέ Αλιασίμ, με στόχο την πρόκριση στην τελική 4άδα της διοργάνωσης.

Η νίκη επί του Αυστραλού ήταν 7η σε επτά παιχνίδια στη χωμάτινη σεζόν για τον συμπατριώτη μας, ο οποίος μάλιστα έχει κερδίσει όλους τους αγώνες με 2-0. Δεν έχει χάσει ούτε ένα σετ, γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Είναι ο πιο φορμαρισμένος παίκτης του τουρ και σκορπάει… τρόμο στους αντιπάλους του, πετυχαίνοντας τη μία νίκη μετά την άλλη.

Συγκεκριμένα, στον δρόμο για την κατάκτηση του τίτλου στο Μόντε Κάρλο, ο Τσιτσιπάς νίκησε τους Καράτσεφ, Γκάριν, Νταβίντοβιτς Φοκίνα (σ.σ αποσύρθηκε λόγω τραυματισμού μετά το πρώτο σετ), Εβανς και Ρούμπλεφ. Ο Εβανς είχε αποκλείσει τον Τζόκοβιτς, ενώ ο Ρούμπλεφ είναι ο τενίστας με τις περισσότερες νίκες στη φετινή σεζόν. Ολους τους κέρδισε ο Ελληνας τενίστας με 2-0 σετ.

Στην Βαρκελώνη ο συμπατριώτης μας πέρασε bye τον πρώτο γύρο ως seeded player και στους δύο επόμενους γύρους απέκλεισε τους Μουνάρ και Αλεξ Ντε Μινόρ, με 6-0, 6-2 και 7-5, 6-3 αντίστοιχα. Ο Τσιτσιπάς συνολικά τη φετινή σεζόν έχει 24 νίκες σε 29 παιχνίδια. Ένα εντυπωσιακό νούμερο, το οποίο αποτυπώνει με περίτρανο τρόπο τη σπουδαία χρονιά που πραγματοποιεί ο Στέφανος.

Επόμενος αντίπαλος για τον 22χρονο ο Φέλιξ Οζιέ Αλιασίμ, που βρίσκεται στο Νο. 20 του κόσμου και φέτος 12 νίκες σε 18 παιχνίδια. Οι δύο τενίστες γνωρίζονται πολύ καλά, αφού στο παρελθόν έχουν αναμετρηθεί άλλες 5 φορές, με τον Ελληνα τενίστα να έχει κερδίσει τα τρία τελευταία ματς.

Ο Καναδός είχε βγει νικητής στα δύο πρώτα παιχνίδια που έδωσαν οι δύο αθλητές. Το 2019 στο Indian Wells και την ίδια χρονιά στο Queens Club, σε σκληρή και χωμάτινη επιφάνεια αντίστοιχα.

Στη συνέχεια, όμως, ο Τσιτσιπάς βρήκε το… κουμπί του αντιπάλου του και πέτυχε τρεις νίκες στα τρία επόμενα ματς. Το 2019 στη Σανγκάη, το 2020 στην Μασσαλία και φέτος στο Ακαπούλκο.

Ο συμπατριώτης μας είναι το φαβορί και στο αυριανό παιχνίδι, ενώ μαζί με τον Ράφαελ Ναδάλ είναι οι τενίστες που θεωρούνται ως οι επικρατέστεροι για να κατακτήσουν το τουρνουά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ