Σάκκαρη – Σβιάτεκ 2-0: Μαρία σήκωσέ το! (vids)

Σάκκαρη – Σβιάτεκ 2-0: Μαρία σήκωσέ το! (vids)

Η απολαυστική Μαρία Σάκκαρη μαγεύει το Παρίσι! Με μία εντυπωσιακή εμφάνιση επικράτησε 2-0 σετ της περσινής κατόχου, Ίγκα Σβιάτεκ και βρίσκεται για πρώτη φορά στα ημιτελικά του Roland Garros!

Μαγεύει! Σαρώνει! Απολαμβάνεις να τη βλέπεις! Η Μαρία Σάκκαρη πάει για την κούπα! Στοχεύει στην κατάκτηση του Roland Garros! Μία-μία οι top-10 τενίστριες του πλανήτη την προσκυνούν! Τελευταίο «θύμα» της Ελληνίδας τενίστριας η Ίγκα Σβιάτεκ. Η Σάκκαρη επικράτησε 2-0 σετ (6-4, 6-4) και βρίσκεται για πρώτη φορά στην καριέρα της στα ημιτελικά του Roland Garros! Και στην ιστορία του ελληνικού γυναικείου τένις αυτό δεν έχει ξαναγίνει!

Μεγάλες, σπουδαίες στιγμές για το ελληνικό τένις! Σε όλα τα επίπεδα! Τι και αν έχανε η σπουδαία Σάκκαρη με 2-0 στην αρχή του πρώτου σετ. Την… κατασπάραξε τη Σβιάτεκ. Το Νο.9 της Παγκόσμιας Κατάταξης του γυναικείου τένις.

«Ευχαριστώ όλους τους Έλληνες» δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα η Σάκκαρη. Εμείς σ’ ευχαριστούμε Μαρία! Και τώρα ημιτελικά. Προφανώς όλα γίνονται. Στον δρόμο για το ιερό δισκοπότηρο του παγκοσμίου τένις.

Επόμενο εμπόδιο; Η Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα (Νο.33 η Τσέχα, Νο.18 είναι η Σάκκαρη) το απόγευμα της Πέμπτης (10/6). Με την ελπίδα όλων μας η Μαρία να είναι στον τελικό του Σαββάτου (12/6). Η Κρεϊτσίκοβα απέκλεισε πριν μερικές ώρες με 2-0 σετ (7-6, 6-3) την Κόρι Γκοφ (ΗΠΑ, Νο.25).

Όπως είπαμε και πριν, το ξεκίνημα ήταν ιδανικό για τη Σβιάτεκ. Με το… καλησπέρα break και 2-0. Ωστόσο, η απάντηση της Σάκκαρη ήταν άμεση. 2-2 με break, ενώ απείλησε και με νέο break point, με τη Σβιάτεκ όμως να το σβήνει και να παίρνει κεφάλι με 3-2.

Στο 4-4 έγινε το break που έκρινε το σετ. Η Σάκκαρη έσπασε το σερβίς της Σβιάτεκ και προηγήθηκε 5-4. Εν συνεχεία η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κράτησε το σερβίς της και με 6-4 κατέκτησε το πρώτο σετ του προημιτελικού.

Με… φόρα ξεκίνησε και το δεύτερο σετ η Σάκκαρη! Όπως τελείωσε το πρώτο. Και με break ξανά έκανε το 2-0, αποκτώντας μεγάλο προβάδισμα νίκης. Η Σβιάτεκ σε αυτό το σημείο ζήτησε ιατρικό τάιμ άουτ, με την Πολωνή τενίστρια να κάνει το ένα λάθος πίσω από το άλλο.

Μείωσε αρχικά 2-1, αλλά η Σάκκαρη κρατώντας το σερβίς της έφτασε στο 4-2 και δύο game μακριά από την πρόκριση. Στη συνέχεια έγινε το 4-3, η Μαρία κράτησε άνετα το σερβίς της για το 5-3, η Σβιάτεκ έκανε το 5-4 και όλα κρίθηκαν στο 10ο και τελευταίο game του δεύτερου σετ.

Εκεί η Σάκκαρη προηγήθηκε 40-0, έχασε τα δύο πρώτα match ball, αλλά δεν έχασε και το game και με 6-4, 6-4 έγραψε ιστορία!

Τα highlights της σπουδαίας πρόκρισης της Ελληνίδας τενίστριας:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ