Το Γουίμπλεντον επιστρέφει με μειωμένα πριμ και… Jaguar

Το Γουίμπλεντον επιστρέφει με μειωμένα πριμ και… Jaguar

Το βρετανικό Γκραν Σλαμ προσαρμόστηκε στην εποχή του κορωνοϊού και επιστρέφει.

Το Γουίμπλεντον, τρίτο Grand Slam της χρονιάς, επιστρέφει (28 Ιουνίου-10 Ιουλίου) έπειτα από δύο χρόνια, μετά την ακύρωση του περασμένου έτους λόγω της πανδημίας covid-19, με μειωμένα οικονομικά έπαθλα. Συγκεκριμένα οι διοργανωτές, αποφάσισαν ότι για την εφετινή σεζόν, θα υπάρξει μείωση 5,2%, ποσό  που ισοδυναμεί με 40 εκατομμύρια ευρώ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κάθε νικητής-τρια σε άνδρες και γυναίκες θα πάρει από 1,98 εκατομμύρια ευρώ (1,7 εκατ. λίρες), μια σημαντική πτώση σε σύγκριση με τα 2,95 εκατ. ευρώ (2,53 εκατ. λίρες) στο τουρνουά του 2019.

Αντίθετα, αισθητές αυξήσεις θα γίνουν στους τενίστες που βρίσκονται χαμηλά στην παγκόσμια κατάταξη, επειδή οι διοργανωτές επέλεξαν να αυξήσουν τα οικονομικά βραβεία των πρώτων τεσσάρων γύρων κατά 17,5%, ένα κίνητρο για παίκτες των οποίων η κατάταξη επηρεάστηκε από την πανδημία.

Έτσι, κάθε τενίστας που θα  παίξει τον πρώτο γύρο του Γουίμπλεντον θα εισπράξει 55.000 ευρώ. Όπως έγινε επίσης γνωστό, οι τελικοί ανδρών και γυναικών θα διεξαχθούν με πλήρη χωρητικότητα 15.000 ατόμων, καθιστώντας έτσι το τουρνουά, το πρώτο υπαίθριο αθλητικό γεγονός πλήρους χωρητικότητας στην Μεγάλη Βρετανία από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού.

Επιπλέον, το Γουίμπλεντον ανακοίνωσε την ανανέωση με την Jaguar, έναν από τους κύριους χορηγούς του, έως το 2025, συμπληρώνοντας δέκα χρόνια συνεργασίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ