«Βασιλική» πρόκριση στους «8» ο Φέντερερ

«Βασιλική» πρόκριση στους «8» ο Φέντερερ

Ο Ρότζερ Φέντερερ επικράτησε με 3-0 σετ του Λορέντσο Σονέγκο και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Γουίμπλετον.

Σε αγώνα που αρχικά διακόπηκε λόγω βροχής και συνεχίστηκε λίγο αργότερα, ο Ρότζερ Φέντερερ επιβλήθηκε με 3-0 του Λορέντσο Σονέγκο και συνεχίζει τις «υψηλές πτήσεις» του στο εφετινό Wimbledon.

Για 18η φορά στην καριέρα του ο «βασιλιάς» του τένις «σφράγισε» την πρόκρισή του στους προημιτελικούς του λονδρέζικου Grand Slam, με τον Ελβετό να χρειάζεται 2 ώρες και 13 λεπτά αγώνα για να περάσει και το εμπόδιο του νο23 του ταμπλό με 7-5, 6-4, 6-2. Ως εκ τούτου μεθαύριο (7/07) θα συμμετάσχει σε προημιτελικό Major τουρνουά για 58η φορά!

Ο κάτοχος 20 τίτλων Grand Slam δείχνει να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Δέχθηκε μόλις ένα break από τον Ιταλό αντίπαλό του στο πρώτο σετ, το οποίο ήταν αρκετά… επεισοδιακό.

Ο King Roger προηγήθηκε με 5-3, αλλά ο Σονέγκο δεν το έβαλε κάτω και ισοφάρισε σε 5-5 στα games, δίνοντας μεγάλο ενδιαφέρον στη συνέχεια. Κι ενώ στο σημείο εκείνο ο Φέντερερ είχε το break point στα… χέρια του, η δυνατή βροχή που ξέσπασε ανάγκασε τον διαιτητή να διακόψει το ματς.

Λίγο αργότερα κι αφού έκλεισε η οροφή οι δύο τενίστες επέστρεψαν στο κορτ, με τον Ελβετό θρύλο να φτάνει στο 1-0 με 7-5. Από κει και πέρα χρειάστηκε 40 λεπτά στο δεύτερο σετ για το 6-4 (2-0) και 31΄ για το 6-2, με το οποίο «σφράγισε» την πρόκρισή του στην οκτάδα.

Εκεί θα βρει απέναντί του το νικητή της αναμέτρησης ανάμεσα στον Ντανίλ Μεντβέντεφ και στον Χούμπερτ Χούρκατς. Η αναμέτρηση του Ρώσου με τον Πολωνό διακόπηκε στο 4ο σετ εξαιτίας της βροχής και θα συνεχιστεί το μεσημέρι της Τρίτης (6/07).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ