Τζόκοβιτς ο βασιλιάς της Αγγλίας (3-1, vid)

Τζόκοβιτς ο βασιλιάς της Αγγλίας (3-1, vid)

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατέκτησε για 6η φορά το Wimbledon επικρατώντας με 3-1 σετ του Ματέο Μπερετίνι στον τελικό και έφτασε το 20ο του Grand Slam, ισοφαρίζοντας τους Φέντερερ και Ναδάλ.

Το κατάφερε κι αυτό! Ο τρομερός Νόβακ Τζόκοβιτς «λύγισε» με 3-1 σετ (6-7 (4-7) 6-4 6-4, 6-3) τον Ματέο Μπερετίνι σε έναν συναρπαστικό τελικό του Wimbledon και κατέκτησε το τρόπαιο για 6η φορά στην καριέρα του.

Παράλληλα, έφτασε τα 20 Grand Slam (κατέκτησε 3 σερί το 2021), πιάνοντας στην κορυφή της λίστας τον Ρότζερ Φέντερερ και τον Ράφα Ναδάλ!

Στον πρώτο του τελικό σε Major τουρνουά ο Μπερετίνι (νο 9 στον κόσμο) δεν κατάφερε να πάρει το πρώτο του τρόπαιο, ωστόσο, απέδειξε ότι διαθέτει όλο το «πακέτο» για να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια. Πάλεψε μέχρι το τέλος, σε κάθε σετ, αλλά απέναντί του είχε έναν αντίπαλο που είναι ανίκητος!

Ο Ιταλός ήταν μαχητικός στο ξεκίνημα και με τένις υψηλού επιπέδου κατάφερε να πάρει το πρώτο σετ (0-1), ωστόσο ο Σέρβος απάντησε άμεσα και ισοφάρισε (1-1) με 6-4, ενώ έφτασε πρώτος σε μπρέικ πόιντ στο 3ο σετ και με 6-4 πήρε εκείνος το προβάδισμα στα σετ (2-1).

Στο 4ο σετ, παρά την πολύ καλή άμυνα του Μπερετίνι, ο Τζόκοβιτς ήταν ασταμάτητος και έφτασε εύκολα στη νίκη (3-1) με 6-3.

Μπροστά του, πλέον, ο Νόλε έχει το US Open, για να γίνει απόλυτος ρέκορντμαν σε τουρνουά Grand Slam στην Ιστορία του τένις. Προς το παρόν «γεύεται το νέκταρ» της επιτυχίας του επί του φορμαρισμένου Ιταλού, Ματέο Μπερετίνι, ο οποίος μετά από 11 σερί επιτυχίες σταμάτησε στον «τοίχο» που ονομάζεται Νόβακ Τζόκοβιτς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ