Μάρεϊ – «Έχασα τον σεβασμό μου προς τον Τσιτσιπά»

Μάρεϊ – «Έχασα τον σεβασμό μου προς τον Τσιτσιπά»

Πολλά παράπονα από τη συμπεριφορά του Στέφανου Τσιτσιπά είχε ο Άντι Μάρεϊ μετά το τέλος της μεταξύ τους αναμέτρησης.

Οι συνεχείς διακοπές του Στέφανου Τσιτσιπά έκαναν έξαλλο τον Άντι Μάρεϊ που στη συνέντευξη Τύπου μετά τη μεγάλη μεταξύ τους αναμέτρηση στο US Open τόνισε χαρακτηριστικά πως έχασε πλέον τον σεβασμό του προς τον Έλληνα τενίστα.

Όσα είπε ο Μάρεϊ:

«Μίλησα στην ομάδα μου πριν το ματς και είπαμε να το περιμένω αυτό, να είμαι προετοιμασμένος αν τα πράγματα δεν πήγαιναν όπως θα ήθελε. Αυτό, λοιπόν, έκανα. Αλλά το θέμα είναι ότι δεν μπορείς να σταματήσεις αυτό που σε επηρεάζει σωματικά. Όταν παίζεις ένας σκληρό ματς σαν αυτό και σταματάς για επτά-οκτώ λεπτά, τότε κρυώνεις. Μπορείς να είσαι προετοιμασμένος ψυχολογικά όσο θέλεις, όμως το θέμα είναι ότι σε επηρεάζει και σωματικά όταν σταματάς για τόσο πολύ και πολλές φορές σε ένα ματς.

Νομίζω ότι πήρε το ιατρικό τάιμ άουτ μόλις κέρδισα το τρίτο σετ. Και στο τέταρτο, όταν ήμουν πάνω με 0-30, άλλαξε τη ρακέτα του ή δεν ξέρω τι άλλο έκανε. Δεν μπορεί να είναι σύμπτωση όταν συμβαίνει σε αυτές τις στιγμές. Σε αυτό δεν προκαλούσε κανένα πρόβλημα. Το ματς συνεχίστηκε για πάνω από δύο ώρες και ήταν εντάξει, η κίνησή του ήταν μια χαρά. Είναι απογοητευτικό γιατί νιώθω ότι επηρέασε την εξέλιξη του ματς, όχι απαραίτητα ότι θα κέρδιζα, αλλά σίγουρα επηρέασε όσα γίνονταν μετά από αυτά τα διαλείμματα. Τον έχω ψηλά, θεωρώ ότι είναι εξαιρετικός παίκτης. Ότι είναι καλός για το παιχνίδι. Αλλά δεν έχω χρόνο για αυτά τα πράγματα και έχασα τον σεβασμό μου προς αυτόν».

Για το αν το έχει παρατραβήξει ο Τσιτσιπάς: «Έτσι νιώθω. Αν όλοι οι άλλοι θεωρούν ότι είναι εντάξει και δεν υπάρχει θέμα, τότε εγώ μπορεί να είμαι παράλογος. Αλλά νομίζω ότι είναι ανοησίες και το ξέρει και ο ίδιος».

Για το αν στηρίζει αυτό που ισχυρίστηκε ο Ζβέρεφ στο Σινσινάτι, δηλαδή ότι χρησιμοποίησε το κινητό: «Δε νομίζω. Δεν θα είχα ιδέα, βέβαια. Αλλά δεν τον κατηγορώ για αυτό. Ξέρει. Ξέρουν και οι άλλοι παίκτες. Το γεγονός ότι μίλησα με την ομάδα μου πριν το ματς, δείχνει ότι το περιμέναμε. Μπορείτε να πείτε ότι δεν έπρεπε να με επηρεάσει. Είναι, όμως, δύσκολο όταν παίζεις ένα τόσο σκληρό ματς σε αυτές τις συνθήκες και υπάρχουν διακοπές. Πνευματικά μπορείς να το σταματήσεις, όχι όμως και σωματικά.

Κάθομαι εδώ μετά από ένα ματς με έναν από τους καλύτερους στον κόσμο και αντί να λέω πόσο φανταστικός είναι, πόσο καλός είναι για το παιχνίδι, πόσο καλό ήταν για μένα που έπαιξα τόσο καλά μετά από όσα συνέβησαν τα τελευταία χρόνια, μιλάω για τα bathroom breaks και τα ιατρικά τάιμ άουτ και τις καθυστερήσεις. Είναι ανοησίες, δεν είναι σωστό».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ