Τζόκοβιτς – «Ήμουν κάτω του μετρίου»

Τζόκοβιτς – «Ήμουν κάτω του μετρίου»

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μίλησε μετά την ήττα του στον τελικό του US Open από τον Ντανίλ Μεντβέντεφ και άσκησε σκληρή κριτική στον εαυτό του.

Σκληρή κριτική άσκησε στον εαυτό του ο Νόβακ Τζόκοβιτς μετά την ήττα του στον τελικό του US Open από τον Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Εννοούσα αυτό που είπα στην τελετή. Σίγουρα ένα μέρος μου είναι πολύ λυπημένο. Είναι δύσκολο να καταπιείς αυτή την ήττα, με όλα όσα παίζονταν. Από την άλλη, όμως, ένιωσα κάτι που δεν είχα νιώσει ποτέ στη Νέα Υόρκη. Ο κόσμος με έκανε ξεχωριστό. Με εξέπληξαν ευχάριστα. Δεν περίμενα τίποτα, αλλά η στήριξη, η ενέργεια και η αγάπη που πήρα από τον κόσμο είναι κάτι που θα θυμάμαι για πάντα.

Αυτός είναι και λόγος που δάκρυσα στο changeover. Το συναίσθημα, η ενέργεια ήταν πολύ δυνατά. Όσο δυνατό είναι να κερδίζεις 21 σλαμς. Έτσι ένιωσα, ειλικρινά. Ένιωσα πολύ πολύ ξεχωριστός. Άγγιξαν την καρδιά μου. Στο τέλος της ημέρας, φυσικά, θέλεις να κερδίσεις, είσαι επαγγελματίας αθλητής. Αλλά λατρεύεις αυτές τις στιγμές. Αυτές είναι συνδέσεις που θα κρατήσουν για πάντα. Ήταν υπέροχο».

Για τη δική του απόδοση και τον Μεντβέντεφ: «Βγήκε αποφασισμένος στο court. Μπορούσες να νιώσεις την ικανότητά του σε κάθε χτύπημα. Ήξερε τι έπρεπε να κάνει από άποψη τακτικής και το εκτέλεσε τέλεια. Από την άλλη, εγώ ήμουν κάτω του μετρίου με το παιχνίδι μου. Τα πόδια μου δεν ήταν εκεί. Προσπάθησα, έκανα το καλύτερό μου. Έκανα, όμως, πολλά αβίαστα λάθη και στην πραγματικότητα δεν είχα σερβίς. Όταν παίζεις κάποιον σαν τον Μεντβέντεφ που χτυπάει τόσα καλά, βγάζει άσους, παίρνει εύκολους πόντους στο πρώτο σερβίς, νιώθεις διαρκή πίεση στο δικό σου σερβίς. Ήμουν κάτω του μετρίου σε όλα. Ήταν μια από αυτές τις μέρες, δεν ήταν γραφτό».

Για το μέλλον: «Δυστυχώς, δεν έκανα το τελικό βήμα. Αλλά πρέπει να είσαι ευχαριστημένος με αυτή τη σεζόν. Τρεις τίτλοι, τρία σλαμς και ένας τελικός. Τα τελευταία χρόνια έχω εκφραστεί για τους στόχους μου, να παίζω καλά στα σλαμς. Και το έχω καταφέρει. Έχασα τον τίτλο, όμως πρέπει να είμαι περήφανος για όσα πέτυχα με την ομάδα μου. Στο τένις μαθαίνουμε να γυρνάμε γρήγορα τη σελίδα. Σύντομα θα υπάρξουν νέες προκλήσεις. Έχω μάθει να ξεπερνώ τέτοιες ήττες σε τελικούς σλαμς, οι οποίες πονούν περισσότερο. Θα προσπαθήσω να μάθω από αυτές, να γίνω πιο δυνατός και να συνεχίσω. Αγαπώ ακόμα το άθλημα και αισθάνομαι καλά στο γήπεδο. Όσο έχω το κίνητρο και τη φλόγα, θα συνεχίσω»

Για τα συναισθήματα του μετά το ματς: «Ανακούφιση. Ήμουν χαρούμενος που τελείωσε, διότι η προετοιμασία για αυτό το τουρνουά και όλα όσα έπρεπε να διαχειριστώ ψυχολογικά, συναισθηματικά κατά τη διάρκεια του τουρνουά ήταν πάρα πολλά. Ήμουν χαρούμενος που τελείωσε. Την ίδια στιγμή αισθανόμουν λύπη, απογοήτευση και ευγνωμοσύνη για τον κόσμο και την ιδιαίτερη στιγμή που δημιούργησαν στο court».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ