Η χρονιά όνειρο της Σάκκαρη που τη φέρνει μία ανάσα από τη δεκάδα (pic & vid)

Η χρονιά όνειρο της Σάκκαρη που τη φέρνει μία ανάσα από τη δεκάδα (pic & vid)

Σε μία σεζόν που η Μαρία Σάκκαρη απέδειξε πως όριό της είναι ο ουρανός, έχει μπροστά της μια τεράστια πρόκληση στο Ostrava Open που μπορεί να την τοποθετήσει για πρώτη φορά στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης.

Το 2021 είναι η χρονιά της εκτόξευσης για τη Μαρία Σάκκαρη. Δεν είναι μυστικό, είναι γεγονός. Μετά από μία διαρκώς ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια, το τρέχον έτος η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια απέδειξε πως δεν έχει ταβάνι. Έχοντας ως μεγαλύτερα παράσημά της τα ημιτελικά σε Ρονάλ Γκαρός και US Open (έχει άλλους τρεις μέσα στο 2021), βρέθηκε στο Νο12 της παγκόσμιας κατάταξης και έχει βάλει πλώρη για να μπει στη δεκάδα, για πρώτη φορά στην καριέρα της.

Στις 15:00 η ώρα Ελλάδος η Σάκκαρη αντιμετωπίζει την Ίγκα Σβίατεκ για τα ημιτελικά του Ostrava Open και στόχος φυσικά δεν είναι τίποτα άλλο από την πρόκριση στον τελικό του τουρνουά. Μια πρόκριση που μπορεί να την τοποθετήσει από σήμερα στο Top 10 αν λίγο αργότερα η Πέτρα Κβίτοβα δεν τα καταφέρει στον δικό της ημιτελικό. Σε διαφορετική περίπτωση η Σάκκαρη θα πρέπει να κατακτήσει το τρόπαιο για να δει το όνομά της στο Top 10 και συγκεκριμένα στην ένατη θέση, τη Δευτέρα (27/9).

Πριν από πέντε χρόνια ακριβώς η 26χρονη τενίστρια ήταν στο Νο89 της κατάταξης. Καταλαβαίνει κανείς πόσο δρόμο έχει διανύσει και πόσο μεγάλη προσπάθεια έχει καταβάλει για να φτάσει ως εδώ, κάνοντας πρώτα απ’ όλους περήφανη τη μητέρα της, Αγγελική Κανελλοπούλου που ήταν αυτή που την ενέπνευσε και της έδειξε τον δρόμο. Και πλέον ανήκει στις κορυφαίες τενίστριες του κόσμου.

«Πηγαίνω προς τα εκεί που θέλω, πλησιάζω τους στόχους μου, κάνοντας τον εαυτό μου να πιστεύω ότι ανήκω εδώ. Αυτή τη σεζόν απέδειξα στον εαυτό μου ότι μπορώ να είμαι μια από τις καλύτερες παίκτριες στον κόσμο. Πνευματικά βελτιώθηκα πολύ. Η ηλικία, φυσικά, κάνει τη διαφορά, αλλά δουλεύω σε αυτόν τον τομέα περισσότερο από ό,τι μπορείτε να φανταστείτε», είχε αναφέρει πριν λίγες εβδομάδες η ίδια σχολιάζοντας τα επιτεύγματά της και δείχνοντας παράλληλα έτοιμη για ακόμη πιο σπουδαία πράγματα στο εγγύς μέλλον.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ