Κατά τα άλλα του Μάρεϊ του έφταιγε ο Τσιτσιπάς (vids)

Κατά τα άλλα του Μάρεϊ του έφταιγε ο Τσιτσιπάς (vids)

Η μόδα που ξεφτιλίζει το τένις. Ο Μάρεϊ, που έκραζε τον Τσιτσιπά για αντιεπαγγελματική συμπεριφορά, μιμήθηκε τον Κύργιο, έκανε underarm σερβίς απέναντι στο Αλκαράθ και προκάλεσε την οργή των φιλάθλων, που αποδοκίμασαν έντονα τον Βρετανό τενίστα.

Σε μια κίνηση που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις προχώρησε ο Αντι Μάρεϊ στο χθεσινό παιχνίδι με τον Κάρλος Αλκαράθ για τον δεύτερο γύρο του Indian Wells, με τον Βρετανό να μιμείται τον Νικ Κύργιο και το κοινό να αποδοκιμάζει έντονα τον 34χρονο τενίστα.

Κατά τη διάρκεια του δεύτερου σετ ο Αντι Μάρεϊ βλέποντας τον Ισπανό να βρίσκεται αρκετά μέτρα πίσω από την baseline, έκανε underarm σερβίς και μάλιστα πήρε άσο, αφού ο Ιβηρας τενίστας δεν πρόλαβε να αντιδράσει.

Το κοινό βλέποντας τον Βρετανό να παίρνει πόντο έχοντας κάνει underarm σερβίς, εξοργίστηκε και αποδοκίμασε έντονα το άλλοτε Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο κόσμος γιούχαρε τον Αντι Μάρεϊ, με τον Σκωτσέζο να πηγαίνει προς την καρέκλα του με σκυμμένο το κεφάλι, προφανώς έχοντας καταλάβει ότι αυτό που έκανε δεν ήταν σωστό, πρώτα από όλα απέναντι στον αντίπαλό του, Κάρλος Αλκαράθ.

Μετά το ματς ο 34χρονος πάντως προσπάθησε να υπερασπιστεί τον εαυτό του, λέγοντας: «Αν δει κανείς που στεκόταν για την επιστροφή στο πρώτο σερβίς, πήγαινε πολύ πίσω και αυτό ήταν δύσκολο να βρω εύκολους πόντους. Σκέφτηκα πως από την στιγμή που το κάνει και εγώ δεν κερδίζω τίποτα στο ματς, να το δοκιμάσω μήπως και τον κάνω να πλησιάσει πιο κοντά στην βασική γραμμή. Δεν περίμενα βέβαια έναν άσο, αλλά δεν αντέδρασε. Όταν παίκτες στέκονται τόσο πίσω στο σερβίς, είναι ένας έξυπνος τρόπος να παίξεις τον πόντο».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια έναν τενίστα τέτοιου επιπέδου να κάνει underarm σερβίς, όπως κάνουν οι ερασιτέχνες. Το είχε κάνει πρώτος από όλους ο Νικ Κύργιος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, με δεδομένο ότι μιλάμε για τον πιο… τρελό τενίστα στον κόσμο.

Ο Ελληνοαυστραλός μάλιστα αποθέωσε τον Αντι Μάρεϊ για την κίνησή του, με τον Κύργιο να ανεβάζει στα social media το σχετικό βίντεο και να το συνοδεύει με τη φράση: «Με τίποτα Αντι Μάρεϊ». Υπενθυμίζουμε ότι η μητέρα του Βρετανού τενίστα, Τζούντι, είχε υποκλιθεί στον Νικ, που άρχισε πρώτος τη μόδα του underarm, κάνοντας λόγο για… ιδιοφυές χτύπημα.

Το 2019 ο Νικ Κύργιος με το underarm σερβίς είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, με τον Ράφαελ Ναδάλ να δηλώνει κάθετα αντί αντίθετος με την κίνηση του Ελληνοαυστραλού, όπως επίσης και ο Νόβακ Τζόκοβιτς, που συμφώνησε απόλυτα με τα λεγόμενα του Ισπανού τενίστα.

Για την ιστορία, ο Κύργιος ήταν ο πρώτος που επανέφερε στη μόδα το συγκεκριμένο χτύπημα, καθώς ο πρώτος που το είχε δοκιμάσει ήταν ο Μάικλ Τσανγκ το 1989 στο Ρολάν Γκαρός. Μετά από 31 χρόνια ο Νικ το χρησιμοποίησε ξανά, με τον Ντανίλ Μεντβέντεφ, αλλά και τον Άντι Μάρεϊ να είναι δύο από τους κορυφαίους τενίστες που έχουν δοκιμάσει σε επίσημο παιχνίδι το underarm σερβίς.

Σίγουρα, είναι νόμιμο το χτύπημα που έκανε ο Μάρεϊ στο χθεσινό ματς, αλλά το θέμα είναι εάν είναι ηθικό. Θυμίζουμε ότι ο Βρετανός είχε κατακρίνει τον Στέφανο Τσιτσιπά στο US Open για τα toilet breaks και μάλιστα είχε κάνει λόγο για αντιεπαγγελματική συμπεριφορά από τον Ελληνα τενίστα. Τώρα;

Είναι επαγγελματικό και ηθικά σωστό αυτό που έκανε απέναντι στον Κάρλος Αλκαράθ; Νιώθει καλά με τον τρόπο που πήρε τον πόντο απέναντι στον Ισπανό; Νιώθει καλά που ένα πρώην Νο.1 κάνει underarm σερβίς; Σωστό, νόμιμο, αλλά είναι ηθικό; Μήπως απλά τελικά βλέπει τα πράγματα όπως τον βολεύουν; «Εχω χάσει τον σεβασμό μου για τον Τσιτσιπά», είχε πει μετά το ματς με τον Ελληνα τενίστα. Τώρα διαβάζει άραγε όλα αυτα που γράφουν στο twitter οι λάτρεις του τένις;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ