Ανετη πρεμιέρα για τον Τζόκοβιτς (2-0)

Ανετη πρεμιέρα για τον Τζόκοβιτς (2-0)

Ο Σέρβος τενίστας επικράτησε με 2-0 σετ του Κάσπερ Ρουντ και ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο την περιπέτειά του στα ATP Finals.

Με νίκη μπήκε στα ATP Finals ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος τενίστας επικράτησε με 2-0 σετ (7-6 [4], 6-2), του Κάσπερ Ρουντ, Νο. 8 στην παγκόσμια κατάταξη και ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο τη φετινή διοργάνωση.

Ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο είχε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, αλλά στο τέλος «μίλησε» η κλάση του και κατάφερε να φτάσει σε μια άνετη επικράτηση. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έκανε το καθήκον του απέναντι στον Νορβηγό και πλέον περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του στον αγώνα της δεύτερης αγωνιστικής, ο οποίος θα είναι ο νικητής της βραδινής αναμέτρησης ανάμεσα στον Στέφανο Τσιτσιπά και τον Αντρέι Ρούμπλεφ.

Ο Κάσπερ Ρουντ ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι και πέτυχε μπρέικ στο πρώτο γκέιμ, με τον Νορβηγό να προηγείται με 1-0. Στη συνέχεια μάλιστα έκανε το 2-0, με τον Σκανδιναβό να βρίσκεται μπροστά μέχρι το 3-2. Σε εκείνο το σημείο ο Νόβακ Τζόκοβιτς ανέβασε την πίεσή του, έκανε μπρέικ και ισοφάρισε σε 3-3. Στο 10ο γκέιμ ο Σέρβος είχε δύο ευκαιρίες για να κάνει το μπρέικ και να πάρει το σετ, αλλά δεν κατάφερε να τις εκμεταλλευτεί. Ο Νορβηγός έστειλε το ματς στο τάι μπρέικ, όπου μάλιστα προηγήθηκε με μίνι μπρέικ (3-2). Ο Σέρβος, όμως, με την κλάση του και γύρισε τούμπα το σετ και με 7-4 έκανε το 1-0.

Στο δεύτερο σετ ο Νόβακ κυριάρχησε απόλυτα στο κορτ, με τον Σέρβο να κάνει μπρέικ στο πρώτο γκέιμ (1-0), αλλά και στο 5ο γκέιμ (4-1), με τον κορυφαίο τενίστα στον κόσμο λίγο αργότερα να κάνει το 6-2 και το 2-0 στα σετ. Αυτή ήταν η 6η διαδοχική νίκη του Τζόκοβιτς, ο οποίος πριν από 8 ημέρες αναδείχθηκε πρωταθλητής στο Masters του Παρισιού, ενώ στο Τορίνο διεκδικεί τον 6ο του τρόπαιο σε επίπεδο ATP Finals, αλλά πρώτο από το 2015.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ