Τζόκοβιτς – «Σύντομα θα μάθετε εάν θα παίξω στο Αustralian Open»

Τζόκοβιτς – «Σύντομα θα μάθετε εάν θα παίξω στο Αustralian Open»

Η συμμετοχή του Νόβακ Τζόκοβιτς στο ερχόμενο Australian Open εξακολουθεί να είναι αμφίβολη.

Αβέβαιη εξακολουθεί η συμμετοχή του Νόβακ Τζόκοβιτς στο Australian Open του 2022, αλλά αναμένεται σύντομα να πάρει σύντομα μια απόφαση, όπως δήλωσε ο ίδιος, μετά τη χθεσινή ήττα της Σερβίας με 2-1 από την Κροατία στους ημιτελικούς του Davis Cup.

Ο 34χρονος Τζόκοβιτς, έχει επανειλημμένα αρνηθεί να αποκαλύψει εάν έχει εμβολιαστεί κατά της Covid-19, με τον πατέρα του Σρντιάν να λέει στην τηλεόραση της Σερβίας Prva την περασμένη εβδομάδα, ότι ο κορυφαίος παίκτης στον κόσμο πιθανότατα δεν θα αγωνιστεί στο τουρνουά.

«Ξέρω τι θέλετε να ρωτήσετε, αλλά δεν πρόκειται να σας δώσω απάντηση απόψε», είπε ο Τζόκοβιτς χθες, μετά από ερώτηση για το πότε θα μπορούσε να βρεθεί ξανά στο γήπεδο.

«Προφανώς, η Αυστραλία είναι προ των πυλών, οπότε θα το μάθετε πολύ σύντομα. Θα χρησιμοποιήσω τις επόμενες μέρες για να ανακάμψω και να ξεχάσω το τένις. Είμαι πραγματικά κουρασμένος από αυτή τη σεζόν και όλο αυτό το έτος. Χρειάζομαι λίγο χρόνο για την οικογένεια τώρα και θα δούμε τι επιφυλάσσει το μέλλον», πρόσθεσε.

Οι διοργανωτές του πρώτου Grand Slam της σεζόν στο Melbourne Park έχουν ανακοινώσει, ότι όλοι οι παίκτες πρέπει να εμβολιαστούν για να λάβουν μέρος.

Εάν ο Τζόκοβιτς, νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη, δεν αγωνιστεί στο τουρνουά (17-30 Ιανουαρίου) που έχει κερδίσει εννέα φορές, θα χάσει την ευκαιρία να βρεθεί στην κορυφή της λίστας Grand Slams όλων των εποχών, καθώς τώρα είναι ισόπαλος με 20 Grand Slam , με τους, Ράφα Ναδάλ και Ρότζερ Φέντερερ.

Ο Τζόκοβιτς φαινόταν σκυθρωπός μετά τη γενναία προσπάθειά του να υποστηρίξει την πρωταθλήτρια Σερβία του 2010 στο Davis Cup, αφού η Κροατία, κέρδισε το καθοριστικό διπλό για να προκριθεί με 2-1.

«Για να κατακτήσουμε το Davis Cup ξανά, πρέπει να έχουμε περισσότερους παίκτες στο διπλό. Αυτοί οι τύποι είναι οι καλύτεροι στον κόσμο. Ξέρουν πάντα ακριβώς πού θα πέσει η μπάλα και αν δεν πετύχεις ένα τέλειο σουτ, έχεις πρόβλημα.»

Η Κροατία θα αγωνιστεί την Κυριακή στον τελικό με τη Γερμανία ή τη Ρωσία, που θα αναμετρηθούν σήμερα στον άλλο ημιτελικό του Σαββάτου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ