Θρίαμβος του Τσιτσιπά στο Ακαπούλκο και σεφτέ στους τίτλους στο διπλό (vids)

Θρίαμβος του Τσιτσιπά στο Ακαπούλκο και σεφτέ στους τίτλους στο διπλό (vids)

Με παρτενέρ τον Φελισιάνο Λόπεζ, ο Έλληνας πρωταθλητής κατέκτησε τον τίτλο στο διπλό του τουρνουά, που είναι και ο πρώτος στην καριέρα του με συμπαίκτη.

Το πρώτο τίτλο της καριέρας του, σε διπλό Ανδρών, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, καθώς στον τελικό του Ακαπούλκο, ο Έλληνας πρωταθλητής, έχοντας παρτενέρ τον Φελισιάνο Λόπεζ, επικράτησαν 2-0 σετ (7-5, 6-4) των Αρεβάλο-Ρόχερ

Μόλις στο 2ο τουρνουά που έπαιξαν μαζί διπλό, Τσιτσιπάς και Λόπεζ έδειξαν ότι είναι ικανοί για μεγάλα πράγματα, κατακτώντας τον τίτλο στο 500άρι του Ακαπούλκο στο Μεξικό. Τσιτσιπάς και Λόπεζ είχαν παίξει μαζί για 1η φορά τον περασμένο Οκτώβριο στο 500άρι της Βιέννης, φτάνοντας έως τα προημιτελικά, όπου ηττήθηκαν από ένα από τα καλύτερα δίδυμα στον κόσμο, τους Χουάν Σεμπαστιάν Καμπάλ και Ρόμπερτ Φάρα, με 8-10 στο match tie-break.

Στο Ακαπούλκο πήραν ρεβάνς από τους Κολομβιανούς, καθώς τους κέρδισαν με 4-6, 6-4, 12-10 στα προημιτελικά, σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που έσωσαν 5 match points και ανέτρεψαν το tie-break από το 5-9!

Κέρδισαν ακόμα τους Αυστραλούς Λουκ Σαβίλ και Τζον Πέτρικ Τζούνιορ στον 1ο γύρο με 7-6 (7), 6-4, καθώς και τους Λόιντ Γκλάσπουλ και Χάρι Χαλιοβαάρα στα ημιτελικά με 6-4, 6-4, ολοκληρώνοντας σήμερα το τουρνουά με μόλις ένα χαμένο σετ.

Για τον Τσιτσιπά ήταν ο 1ος τίτλος καριέρας στα διπλά, στον 2ο τελικό. Θυμίζουμε πως είχε παίξει στον τελικό του Miami Masters το 2019, μαζί με τον Γουέσλεϊ Κούλχοφ. Ο 40χρονος Φέλι έπαιξε σήμερα για 17η φορά στην καριέρα του σε τελικό στο διπλό και κατέκτησε τον 6ο τίτλο του (6-11).

Μετά απ’ αυτόν τον τίτλο ο Τσιτσιπάς αναμένεται να κερδίσει 54 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών και να «αναρριχηθεί» στο Νο.76 (από το Νο.130), πλησιάζοντας πολύ στο career high του, Νο.68. Ο 23χρονος Έλληνας τενίστας και ο έμπειρος Ισπανός παρτενέρ του, σκοπεύουν να αγωνιστούν μαζί και στο επόμενο τουρνουά τους, στο Indian Wells, που ξεκινάει σε κάτι λιγότερο από 2 εβδομάδες.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ