Ιστορική στιγμή: Η Σάκκαρη ξεπερνάει τον Τσιτσιπά (vids+pic)

Ιστορική στιγμή: Η Σάκκαρη ξεπερνάει τον Τσιτσιπά (vids+pic)

Το παιχνίδι της Σάκκαρη με την Μπαντόσα για τα ημιτελικά του Indian Wells δεν είναι απλά ακόμα ένα παιχνίδι. Δεν κρίνει απλά μια πρόκριση. Είναι μια ιστορική στιγμή για την 26χρονη τενίστρια, αλλά και για ολόκληρο το ελληνικό τένις

Η Μαρία Σάκκαρη πραγματοποιεί εντυπωσιακή πορεία στο Indian Wells, με την κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια να είναι αποφασισμένη να παλέψει μέχρι τέλους για να κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο.

Τον σπουδαιότερο τίτλο στην καριέρα της. Ενας τίτλος που θα αποτελέσει την επιβράβευση των κόπων της. Των πολύωρων προπονήσεων. Της ασταμάτητης δουλειάς, που την έχει… εκτοξεύσει στο Νο. 6 της παγκόσμιας κατάταξης και μπορεί να την φέρει άμεσα ακόμα και στο No.2 του κόσμου.

Η Μαρία έχει μπροστά της μια τεράστια πρόκληση. Την μεγαλύτερη της καριέρας της, αλλά και του ελληνικού τένις, καθώς εάν η 26χρονη τενίστρια κατακτήσει το τρόπαιο στο Indian Wells, την ερχόμενη Δευτέρα (21/3) θα βρεθεί στο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης.

Συγκεκριμένα, εάν η Ελληνίδα τενίστρια πάρει τον τίτλο στην Καλιφόρνια θα φτάσει τους 5435 βαθμούς και ανεξάρτητα από ποια εκ των Σβίατεκ ή Χάλεπ θα βρίσκεται στον μεγάλο τελικό, θα βρεθεί στο Νο.2 του κόσμου πίσω μόνο από την Ασλεϊ Μπάρτι (7980 βαθμοί). Εάν η Μαρία φτάσει στον τελικό, αλλά ηττηθεί είτε από την Πολωνή είτε από την Ρουμάνα, θα φτάσει τους 5085 βαθμούς και θα ανέβει στο Νο.3 του κόσμου, αφήνοντας στο Νο.4 την Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα (5073 βαθμοί).

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Σάκκαρη μπήκε στη διοργάνωση ως Νο.6 στον κόσμο, αλλά με τους βαθμούς που έχει πάρει μέχρι τώρα βρίσκεται στο Νο.5 της WTA. Η αντίπαλός της, Πάουλα Μπαντόσα, έχει ανέβει από το Νο.7 στο Νο.6, παρότι μάλιστα πέρσι πήρε τον τίτλο και δεν έχει κάνει defend όλους τους πόντους που κέρδισε στη διοργάνωση του 2021.

Αυτή είναι η live βαθμολογία, καθώς εάν η Μαρία ηττηθεί από την Ισπανίδα τενίστρια και ολοκληρώσει την περιπέτειά της στα ημιτελικά, την ερχόμενη Δευτέρα όταν θα ανανεωθεί η βαθμολογίας της WTA, δεν θα βρίσκεται στο Νο.5, αλλά θα πέσει ξανά στο Νο.6, αφού η Μπαντόσα από τους 4790 θα βρεθεί στους 5050 και η Σάκκαρη θα μείνει στους 4825.

Εάν η Μπαντόσα πάρει την πρόκριση στον τελικό θα βρεθεί σίγουρα στο Νο. 4 του κόσμου, ενώ εάν πάρει τον τίτλο θα ανέβει στο Νο.3 με 5400. Εάν μάλιστα η Χάλεπ αποκλείσει την Σβιάτεκ, η Ισπανίδα θα βρεθεί στο Νο. 2 της παγκόσμιας κατάταξης, αφού η Πολωνή, που είναι τώρα στη δεύτερη θέση της WTA (σ.σ στη live βαθμολογία), θα μείνει στους 5166.

Αξίζει να σημειώσουμε μάλιστα ότι εάν η Μαρία Σάκκαρη κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο στο «παράδεισο του τένις», θα γίνει η κορυφαία μορφή στην ιστορία του ελληνικού τένις, αφού θα ξεπεράσει ακόμα και τον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο 23χρονος τον Αύγουστο 2021 (9/8) είχε βρεθεί στο Νο.3 της ATP, που αποτελεί ακόμα και σήμερα το career high του. Πλέον, ο συμπατριώτης μας βρίσκεται στο Νο. 5, με την 26χρονη να έχει την ευκαιρία να ξεπεράσει τον Στέφανο και να γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά της στο βιβλίο του ελληνικού αθλητισμού.

Το παιχνίδι της Σάκκαρη με την Μπαντόσα για τα ημιτελικά του Indian Wells δεν είναι απλά ακόμα ένα παιχνίδι. Δεν κρίνει απλά μια πρόκριση, αλλά είναι μια ιστορική στιγμή για την Ελληνίδα τενίστρια, αλλά και ολόκληρο το ελληνικό τένις. Μια στιγμή που έχει ονειρευτεί πολλές φορές η Μαρία. Μια στιγμή που έχει ονειρευτεί ο προπονητής της, Τόμι Χιλ. Μια στιγμή για την οποία έχει δουλέψει σκληρά και έχει χτυπήσει χιλιάδες μπάλες με την Μαρία ο hitting partner της 26χρονης τενίστριας, Γιάννης Στεργίου. Ολο το τιμ έχει παλέψει, δουλέψει, ονειρευτεί αυτή τη στιγμή. Ολοι δίνουν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό για να δούμε δίπλα από το όνομα της Μαρίας το Νο.3 και ενδεχομένως το Νο.2.

Είναι πλέον θέμα χρόνου. Αλλωστε, το είπε και η ίδια πριν από λίγες ώρες. Νιώθει δυνατή, νιώθει ικανή, νιώθει έτοιμη για έναν μεγάλο τίτλο. Το πρώτο μεγάλο τρόπαιο έρχεται. «Σε αυτό το σημείο πιστεύω πως αργά ή γρήγορα θα έρθει, γιατί έχω φέρει τον εαυτό μου σε αυτές τις καταστάσεις, οπότε είμαι 1000% σίγουρη ότι θα έρθει. Αν δεν έρθει, τι μπορώ να πω, θα είναι κρίμα, αλλά αλήθεια πιστεύω ότι θα έρθει, είτε είναι αυτή την εβδομάδα, είτε την επόμενη, είτε σε 2-3 μήνες. Ο τρόπος που παίζω αυτή την περίοδο, ο τρόπος που νιώθω και προσεγγίζω κάθε αγώνα είναι διαφορετικός από την περσινή σεζόν. Μπορεί να έχω και βαθμούς να υπερασπιστώ τώρα που προσθέτει πίεση, αλλά δεν το σκέφτομαι τόσο αυτό. Βλέπω τον εαυτό μου να βελτιώνεται κάθε μέρα και είμαι πολύ περήφανη γι’ αυτό».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ