Μπρονζέτι στο «10»: «Κορυφαία στον κόσμο η Μπάρτι, εμπειρία ζωής το παιχνίδι μας» (pics+vids)

Μπρονζέτι στο «10»: «Κορυφαία στον κόσμο η Μπάρτι, εμπειρία ζωής το παιχνίδι μας» (pics+vids)

Το Νο.4 της Ιταλίας, Λουτσία Μπρονζέτι και μια από τις τελευταίες τενίστριες που αντιμετώπισε η Ασλεϊ Μπάρτι πριν αποσυρθεί από την ενεργό δράση, μίλησε αποκλειστικά στο «10» για την Αυστραλή - «Η πιο ολοκληρωμένη τενίστρια – Εμπειρία ζωής το παιχνίδι μας στο Αυστραλιανό Οπεν».

Σαν… κεραυνός εν αιθρία «έσκασε» την προηγούμενη Τετάρτη (23/3) η είδηση της απόσυρσης της Ασλεϊ Μπάρτι από την ενεργό δράση, με την 25χρονη να σταματάει το τένις όντας στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης και έχοντας κερδίσει το πρώτο γκραντ σλαμ της χρονιάς.

«Ανακοινώνω την απόσυρσή μου από το τένις. Είναι η πρώτη φορά που το λέω δυνατά και, ναι, είναι δύσκολο να το πω. Δεν έχω πλέον την ενέργεια, τη συναισθηματική θέληση που χρειάζεται για να προκαλέσεις τον εαυτό σου στο υψηλότερο επίπεδο. Είμαι άδεια. Έχω πολλά όνειρα που θέλω να κυνηγήσω τώρα που δεν χρειάζεται να ταξιδεύω σε όλο τον κόσμο και να βρίσκομαι μακριά από την οικογένειά μου, μακριά από το σπίτι μου. Δεν θα σταματήσω να αγαπάω το τένις. Ήταν ένα σημαντικό μέρος της ζωής μου αλλά ήρθε η στιγμή να απολαύσω το επόμενο στάδιο της ζωής μου και να επικεντρωθώ στην Άσλει σαν άτομο, όχι στην Άσλεϊ ως αθλήτρια», ανέφερε εμφανώς συγκινημένη η 25χρονη, μιλώντας στην καλή της φίλη και πρώην παρτενέρ της στα διπλά, Κέισι Ντελάκουα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ash Barty (@ashbarty)


Μια είδηση που έκανε αμέσως τον γύρο του κόσμου, με την παγκόσμια τενιστική κοινότητα να παρακολουθεί σοκαρισμένη το βίντεο με τις δηλώσεις της Μπάρτι, η οποία αποχώρησε από την ενεργό δράση, έχοντας συμπληρώσει 120 εβδομάδες στην κορυφή της WTA.

Μια από τις κορυφαίες τενίστριες στην ιστορία του αθλήματος, που σταμάτησε το τένις έχοντας κατακτήσει στα μονά από μια φορά το Αυστραλιανό Οπεν (2022), το Ρολάν Γκαρός (2019) και το Γουίμπλεντον (2021), αλλά και συνολικά 15 τίτλους στο κορυφαίο επίπεδο.

Τίτλους Γκραντ Σλαμ πανηγύρισε και στα διπλά, κατακτώντας από μια φορά το Αυστραλιανό Όπεν (2013), Ρολάν Γκαρός (2017) και Γουίμπλεντον (2013), ενώ συνολικά πήρε 12 τίτλους, μεγαλώνοντας τον μύθο της και γεμίζοντας με κούπες το παλμαρέ της.

Μια θρυλική μορφή του παγκοσμίου τένις, με την Ασλεϊ να γράφει τη δική της ιστορία και να αποχωρεί με τον δικό της τρόπο από τα κορτ. Όπως ήθελε η ίδια. Σαν νικήτρια. Στο Νο.1. Στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης. Μια αθλήτρια που ενέπνευσε εκατομμύρια παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο και αποτελεί πρότυπο συμπεριφοράς για μικρούς και μεγάλους.

To10.gr μίλησε με μία από τις τενίστριες που αντιμετώπισε φέτος η Ασλεϊ Μπάρτι στην πορεία της προς την κατάκτηση του Αυστραλιανού Οπεν. Την Λουτσία Μπρονζέτι. Το No.4 του ιταλικού τένις και Νο. 102 στην παγκόσμια κατάταξη, η οποία αυτές τις ημέρες βρίσκεται στις ΗΠΑ για το τουρνουά του Μαϊάμι. Η 23χρονη μίλησε αποκλειστικά στο «10» για το ματς που είχε δώσει με την Ασλεϊ Μπάρτι στον δεύτερο γύρο του Αυστραλιανού Οπεν.

Η Λουτσία πριν αντιμετωπίσει το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης είχε αποκλείσει στα προκριματικά τις Χέσε (2-0), Σαβίνκι (2-0) και Χιμπίνο (2-1), ενώ στον πρώτο γύρο είχε νικήσει την Γκράτσεβα (2-1).

Στον δεύτερο η κλήρωση την έφερε αντιμέτωπη με την Ασλεϊ, σε μια αναμέτρηση που όπως τόνισε χαρακτηριστικά, θα τη θυμάται σε όλη της τη ζωή. «Ηταν μια απίστευτη εμπειρία, που θα τη θυμάμαι σε όλη μου τη ζωή», τόνισε μιλώντας στο «10». Στη συνέχεια αποθέωσε την Ασλεϊ Μπάρτι, η οποία εκείνη την ημέρα ήταν πραγματικά εντυπωσιακή και είχε κάνει σπουδαίο παιχνίδι, επικρατώντας με 6-1, 6-1: «Είναι μια καταπληκτική παίκτρια. Η πιο ολοκληρωμένη στο tour».

Η Ιταλίδα όταν ρωτήθηκε για την απόφαση της Αυστραλής να ολοκληρώσει την καριέρα της όντας Νο.1 και έχοντας κατακτήσει τον πρώτο μεγάλο τίτλο της χρονιάς, απάντησε ότι η Ασλεϊ γνωρίζει καλύτερα από όλους τι είναι σωστό για την ίδια και πότε ήταν η κατάλληλη στιγμή για να αποσυρθεί. «Πιστεύω ότι ο καθένας κάνει τις επιλογές τις οποίες θεωρεί σωστές για τον ίδιο. Αν ένιωσε ότι ήταν ώρα να αποσυρθεί, τότε σωστά έπραξε».

Η απόφαση της Μπάρτι προκάλεσε σοκ σε ολόκληρο τον πλανήτη, με τα social media να κατακλύζονται από μηνύματα αγάπης, με τον κόσμο του τένις να ευχαριστεί την 25χρονη για όσα πρόσφερε και για τις σπουδαίες στιγμές που χάρισε στους λάτρεις του αθλήματος. Μια αθλήτρια – υπόδειγμα, που ποτέ δεν βγήκε εκτός ορίων και πάντα αντιμετώπιζε με σεβασμό τις αντιπάλους της. Ενας υπέροχος άνθρωπος, όπως τόνισε στο «10» η Λουτσία.

«Εκτός από σπουδαία τενίστρια είναι και υπέροχος άνθρωπος. Είναι πολύ ταπεινή και πολύ ευγενική. Αυτό κατάλαβα από την κουβέντα που είχαμε μετά το παιχνίδι μας στο Αυστραλιανό όπεν», κατέληξε η Ιταλίδα, που ήταν μια από τις τελευταίες τενίστριες που αντιμετώπισε την Ασλεϊ Μπάρτι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ