Στην κορυφή η Σβιόντεκ, στο Νο11 ο Αλκαράθ

Στην κορυφή η Σβιόντεκ, στο Νο11 ο Αλκαράθ

Η Ίγκα Σβιόντεκ είναι από σήμερα η κορυφαία τενίστρια στον κόσμο, παίρνοντας τη θέση της Άσλεϊ Μπάρτι, ενώ Κάρλος Αλκαράθ ανέβηκσε στο Νο11 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η Ίγκα Σβιόντεκ πλέον βρίσκεται στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης των γυναικών μετά την κατάκτηση του Miami Open, αλλά έτσι και αλλιώς θα ανέβαινε στην πρώτη θέση μετά και την απόσυρση της Άσλεϊ Μπάρτι από την ενεργό δράση.

Έγραψε ιστορία, όμως, και για την πατρίδα της, αφού έγινε πρώτη τενίστρια από την Πολωνία που φτάνει στην κορυφή του κόσμου.

Από εκεί και πέρα στη δεύτερη θέση ανέβηκε ξανά η Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα, ενώ στη τρίτη θέση βρίσκεται πλέον η Πάουλα Μπαντόσα. Η Μαρία Σάκκαρη χασε μια θέση και έπεσε στο Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης. Ρεκόρ καριέρας πέτυχε και η Ντανιέλ Κόλινς, που από σήμερα είναι στο Νο.8. Η φιναλίστ του Μαϊάμι, τέλος, η Ναόμι Οσάκα, έκανε άλμα 41 θέσεων και είναι πλέον στο Νο36 του κόσμου.

Στους άνδρες Κάρλος Αλκαράθ σκαρφάλωσε στο Νο11 και είναι μια ανάσα μακριά από το Top 10. Πιο συγκεκριμένα απέχει μόνο 29 πόντους από τον Καμ Νόρι, που έκανε αυτή την εβδομάδα την πρώτη του είσοδο στην κορυφαία δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης.

Στο Νο1 συνεχίζει να βρίσκεται ο Νόβακ Τζόκοβιτς, αφού ο Ντανίλ Μεντβέντεφ δεν κατάφερε να περάσει στα ημιτελικά του Μαϊάμι και θα παραμείνει για αρκετό καιρό ο Σέρβος στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Ο Σάσα Ζβέρεφ ανέβηκε στο Νο2, με τον Ναδάλ να υποχωρεί κατά μια θέση. Από εκεί και πέρα ο Στέφανος Τσιτσιπάς παραμένει στο Νο5 της κατάταξης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ