Πρίγκιπας του Μόντε Κάρλο ο Τσιτσιπάς, ξανά στον τελικό (2-0, vid)

Πρίγκιπας του Μόντε Κάρλο ο Τσιτσιπάς, ξανά στον τελικό (2-0, vid)

Ο Ελληνας τενίστας επικράτησε εύκολα με 2-0 σετ του Αλεξάντερ Ζβέρεφ (6-4, 6-2) και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του Μόντε Κάρλο, όπου απέναντι στον Νταβίντοβιτς Φοκίνα θα υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πέρσι.

Στον τελικό του Μόντε Κάρλο Masters με επιβλητική εμφάνιση για τον Στέφανο Τσιτσιπά, με τον Ελληνα τενίστα να κάνει… πλάκα απέναντι στον Αλεξάντερ Ζβέρεφ (6-4, 6-2).

Ο συμπατριώτης μας μετέτρεψε σε παράσταση για έναν ρόλο τον ημιτελικό με τον Γερμανό, Νο. 3 στην παγκόσμια κατάταξη και χρειάστηκε μόλις 75 λεπτά για να πάρει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του πρώτου χωμάτινου Masters της φετινής σεζόν. Εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Ισπανό, Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα, ο οποίος νωρίτερα απέκλεισε με 2-1 σετ τον Βούλγαρο, Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, με στόχο να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πέρσι στο Μόντε Κάρλο.

Αυτός θα είναι ο δεύτερος τελικός για τον Στέφανο Τσιτσιπά στη φετινή σεζόν, μετά το Ρότερνταμ όπου ηττήθηκε από τον Φέλιξ Οζιέ Αλιασίμ, αλλά και ο 19ος συνολικά στην καριέρα του Ελληνα τενίστα, ο οποίος θα διεκδικήσει τον 8ο τίτλο του (7-11). Ο Τσιτσιφάστ θα αντιμετωπίσει τον Ισπανό, Νο.46 στην παγκόσμια κατάταξη, για 3η φορά, με τον συμπατριώτη μας να έχει κερδίσει τα δύο προηγούμενα παιχνίδια που έδωσαν. Πέρσι στα προημιτελικά του Μονακό και φέτος στους 32 του Ρότερνταμ.

Μπρέικ στο μπρέικ και 1-0

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκίνησε δυνατά και με μπρέικ στο δεύτερο game προηγήθηκε με 2-0. Η απάντηση του Αλεξάντερ Ζβέρεφ, όμως, ήταν άμεση, με τον Γερμανό να ισοφαρίζει σε 2-2. Ο Ελληνας τενίστας με ένα εύκολο σέρβις game πήρε ξανά προβάδισμα στο σκορ (3-2), με τον συμπατριώτη μας στο 6ο game να σπάει για δεύτερη φορά το σερβίς του Ζβέρεφ και να φτάνει στο 4-2. Λίγο αργότερα προηγήθηκε με 5-3 και σέρβιρε για να κάνει το 1-0, αλλά δέχθηκε μπρέικ και έδωσε την ευκαιρία στον Γερμανό να μειώσει σε 5-4 και να παραμείνει «ζωντανός» στο πρώτο σετ. Η χαρά του, όμως, δεν κράτησε για πολύ. Ο Τσιτσιπάς με νέο μπρέικ έκανε το 6-4 και μαζί το πρώτο βήμα για τη νίκη – πρόκριση στον μεγάλο τελικό.

Κυριαρχία Τσιτσιπά

Στην αρχή του δεύτερου σετ οι δύο τενίστες πήγαιναν χέρι – χέρι στο σκορ (2-1, 3-2), μέχρι το 6ο game, όταν ο Τσιτσιπάς έκανε μπρέικ και προηγήθηκε με 4-2. Στη συνέχεια σέρβιρε σωστά και βρέθηκε μπροστά με 5-2, ενώ λίγο αργότερα με νέο μπρέικ στο 8ο game έκανε το 6-2 και σφράγισε με επιβλητικό τρόπο την πρόκριση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ