«Ατσάλινος» Τσιτσιπάς, πέρασε στα ημιτελικά (2-1)

«Ατσάλινος» Τσιτσιπάς, πέρασε στα ημιτελικά (2-1)

Φουλ για κούπα ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Ελληνας τενίστας νίκησε στα τρία σετ τον Αντρέι Ρούμπλεφ (6-3, 2-6, 6-4) και προκρίθηκε στα ημιτελικά του τουρνουά που γίνεται στην Μαδρίτη.

Ψύχραιμος, «ατσάλινος» και στους «4» του χωμάτινου τουρνουά που πραγματοποιείται στην Μαδρίτη. Ο Ελληνας τενίστας επικράτησε με 2-1 σετ του Αντρέι Ρούμπεφ (6-3, 2-6, 6-4) και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Madrid Masters, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Αλεξάντερ Ζβέρεφ – Φέλιξ Οζιέ Αλιασίμ. Μια σπουδαία νίκη για τον συμπατριώτη μας, ο οποίος μπορεί να βρέθηκε σε δύσκολη θέση όταν ο Ρώσος ισοφάρισε σε 1-1, αλλά στο κρίσιμο σετ αποδείχθηκε ψυχραιμότερος και κάνοντας μπρέικ στο 9ο game πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά της Μαδρίτης.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτός θα είναι ο 10ος ημιτελικός σε Masters διοργάνωση για τον Στέφανο, με τον Τσιτσιπά να έχει κατακτήσει δύο τρόπαια (σ.σ έχει πάρει δύο φορές το Μόντε Κάρλο Masters), ενώ το 2019 είχε βρεθεί στον τελικό του τουρνουά της Μαδρίτης.

Ο συμπατριώτης μας ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και πετυχαίνοντας μπρέικ στο δεύτερο game προηγήθηκε με 3-0. Στη συνέχεια σέρβιρε καλά και έφτασε με μαθηματική ακρίβεια στο 6-3, κάνοντας το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Στο δεύτερο σετ ο Ελληνας τενίστας είχε δύο ευκαιρίες για μπρέικ στο πρώτο game, αλλά δεν κατάφερε να τις εκμεταλλευτεί και ο Ρώσος έκανε το 1-0. Στο 6ο game μάλιστα ο Αντρέι κατάφερε να «σπάσει» το σερβίς του Στέφανου και να προηγηθεί με 4-2, ενώ στο 6ο game έκανε νέο μπρέικ και με 6-2 ισοφάρισε σε 1-1 το ματς, στέλνοντας το παιχνίδι σε τρίτο σετ.

Εκεί έγινε μια πραγματική μάχη. Οι δύο τενίστες πήγαιναν χέρι – χέρι στο σκορ μέχρι το 4-4, όταν ο Στέφανος έκανε μπρέικ και βρέθηκε μπροστά με 5-4. Στο 6ο game ο Αντρέι είχε δύο ευκαιρίες για να πάρει πίσω το μπρέικ και να ισοφαρίσει σε 5-5, αλλά δεν μπόρεσε να τις εκμεταλλευτεί, με τον Τσιτσιπά να κάνει το 6-4 και να πανηγυρίζει την πρόκριση.

Δείτε τα highlights της αναμέτρησης:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ